Rejser til Athen


Grækenlands hovedstad fungerer som et mellemstop, når man rejser til Santorini og mange af de andre græske øer. Fra Athen kan man nemlig nemt komme til havnebyen Piræus, hvorfra der sejler færger ud til mange af de græske øer.
Men hvis man rejser til Athen, skal man også opleve den helt fantastisk spændende hovedstad, der har meget at byde på. Hvis du rejser til Athen, kommer du nemlig både til at opleve hyggelige bydele, torve, markedspladser og gode restauranter. Du kan også besøge den grønne park National Gardens, der med sine hyggelige stier, høje træer, springvand og en zoologiske have og en legeplads byder på oplevelser for alle aldre. Man kan også opleve Brettos destilleri, der både producerer den velkendte græske Ouzo og mange andre forskellige likører.
Rejser til Athen byder selvfølgelig også på en masse spændende historie og kulturelle oplevelser.

Rejser til Athen fører dig 3000 år tilbage i tiden


Athen har stor betydning for hele den vestlige civilisation, som vi kender den i dag, og hvis du rejser til Athen, kan du blive sat rigtig godt ind i historien fra oldtidens Grækenland. Selvom Athen har gennemgået store forandringer i løbet af de senere år og i dag er en travl moderne europæisk storby, er der heldigvis stadig meget tilbage af den historiske og afslappede atmosfære, som man forbinder med Grækenland. Når man rejser til Athen, møder fortiden fremtiden, og man kan gå på oplevelse i blandt de verdenskendte antikke monumenter, shoppe i designerbutikker, spise med de lokale på en lille græsk café eller nyde stjernerne på en Michelin-restaurant.

Hvad skal man opleve, når man rejser til Athen?


Har man sagt Athen kommer man unægtelig til at tænke på Akropolis – et af de mest berømte og besøgte områder i byen. Her kan man bla. opleve Athenas tempel Parthenon, Erechteion-templet og det romerske teater Herodes Atticus Odeon.
En anden historisk bydel i Athen er Monastiraki. Her finder man Agora, der var både markedsplads og politisk centrum, og flere smukke gamle bygninger, bl.a. den rekonstruerede ”Stoa of Attalos” og Hefaisteion-templet.

Efter en kulturel dag i storbyen kan det anbefales at tage til Plaka-kvarteret, der er præget af landsbyatmosfære med sine brostensbelagte gader, hyggelige fortovscaféer og familieejede tavernaer, lokale keramikværksteder og gademusikanter.