Regnskoven dækker 90 % af Guyanas areal, og disse store uberørte områder byder på frodig vegetation og et rigt dyreliv. Guyanas centrale regnskov favner især Pakaraima-bjergene og Iwokrama-skoven.

Pakaraima-bjergene består primært af fladtoppede bjerge (tepuis), hvor det største er 2.810 meter højt. I udkanten af bjergområdet mod vest kan man også opleve det mindre vandfald, Orinduk, som grundet sine kaskadevandfald er oplagt til en dukkert.

Regnskoven Iwokrama bliver med god grund omtalt som Guyanas grønne hjerte, da den ligger midt i landet og udgør hele 4.046 km2 regnskov. Her bor et utal af dyr og planter. Stedet er et besøg værd for alle, der er fascinerede af regnskovens liv.

Landet er også hjemsted for nationalparken Kaieteur, hvor man finder et utoligt fascinerende vandfald. Kaieteur-vandfaldet blev opdaget i 1870 og er det store trækplaster i området. Med sine 226 meter er det et af verdens største enkeltfalds-vandfald. Selve nationalparken blev grundlagt i 1929 og er den dag i dag Guyanas eneste nationalpark. Den byder på kortere vandrestier, som fører til fire udsigtspunkter, hvor man blandt andet kommer forbi tilholdsstedet for den sky, men smukke orange klippehane. Man kommer også forbi de store ananasplanter, bromeliaer, der vokser sig gigantiske i området og er hjemsted for en lille, endemisk og gylden frø, som nyder sit eget lille mikroklima i planterne.