Jesper Hannibal Rejser og Oceanwide Expeditions kan tilbyde dig fantastiske rejser til Antarktis. Oplev den rå natur og det vilde dyreliv bestående af isbjerge, pingviner, hvaler, søløver og kolonier af fugle. Rejseformerne er varieret fra afslappende krydstogter til de mere krævende krydstogter med vandring, kajak og ski-udflugter. Eller hvad med at prøve at overnatte i telt på isen? Det er også muligt at få lidt bobler - for erfarne koldtvandsdykkere tilbyder Oceanwide Expeditions isdykning i sublime omgivelser.

Se vores rejser til Antarktis eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

På Antarktis bruges to fartøjer, M/V Plancius & M/V Ortelius.

M/V Plancius har plads til 114 personer fordelt i 53 kahytter med privat badeværelse. Kahytterne er fordelt på standard og superior niveau og har plads til op til 4 personer. Man kan nyde skibets faciliteter i restauranten, foredragssalen og i observationsloungen, hvor der er en bar samt store panorama vinduer. Det åbne dæk giver mulighed for at strække benene samt nyde det fantastiske sceneri og dyreliv. Der er 10 zodiac gummibåde ombord, som benyttes til at sejle ind til fastlandet. M/V Plancius har et mandskab bestående af 17 nautiske ansatte, 19 hotel ansatte, 8 ekspeditions ansatte samt en doktor ombord.

M/V Ortelius har den højeste is-klassificering og er et optimalt fartøj at navigere rundt ved Antarktis. På sejladser med Ortelius er der fokus på at få det maksimale ud af de mulige vildslivsobservationer ved Antarktis. Ortelius har plads til 106 passagerer fordelt i simple, men komfortable kahytter. Alle kahytter har privat bad og toilet og to koøjer. Kahytterne er fordelt over tre dæk og deles op i standard, superior og suite kahytter. Der er desuden to restauranter, en bar med foredragssal samt en sauna ombord. Det er muligt at besøge broen samt flere udendørs opholdspladser. Ortelius har et mandskab bestående af 34 nautiske ansatte, 15 hotel ansatte, 6 ekspeditions ansatte samt en doktor ombord.

Klimaet på den antarktiske halvø
Antarktis kan prale med flere klima rekorder; det er det koldeste, tørreste samt mest forblæste sted på jordkloden. Selv om den antarktiske halvø udgør en del af det antarktiske kontinent, så er det ikke her, man oplever disse ekstremer.

Gennemsnitstemperaturen er på cirka to grader, men om sommeren (november - marts) kan temperaturen nå helt op på 15 grader. Der er klar blå himmel og stille vejr i de beskyttede bugter på den antarktiske halvø, men vejret kan hurtigt skifte til kolde vinde, som dannes af kold luft, som accelererer under tyngden fra iskapperne og gletscherne.

Fra oktober til starten af december er kontinentet dækket af sne helt ned til vandkanten. Pingviner bygger gangveje gennem sneen, som de vandrer ad flere gange om dagen fra havet til rederne langt fra kysten. Det er i denne periode pingviner og havfugle gør kur, bygger reder og lægger deres æg.

Fra december til og med februar trækker snegrænsen sig tilbage, og man kan se de klippeagtige landskaber. Pingvinungerne er klar til at komme ud af deres skal og udklækkes i disse måneder. Det er i denne periode, at man oplever det meste af dyrelivet og mest sollys på Antarktis - op til tyve timer om dagen.

Fra midten af februar til marts returnerer hvalerne for at finde føde, mens de fleste andre dyr såsom sæler har søgt mod havet. Pingvinerne begynder at skifte pels. Antarktis forbereder sig på de lange mørke vintermåneder.