Guyanas regnskov & savanne

Tag med ind i Guyanas uberørte interiør, hvor junglen gror sig tæt og strækker sig mod himlen, hvor indianere sejler på floden, og hvor vandfald med imponerende tyngde falder ud over klippekanten.
guyana vandfald kaieteur
Du er her:
 • Guyanas regnskov & savanne
location Guyana
location Grønne rejser, Naturrejser
location 9 dage / 8 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 26.199 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)
Tag med ind i Guyanas uberørte interiør, hvor junglen gror sig tæt og strækker sig mod himlen, hvor indianere sejler på floden, hvor vandfald med imponerende tyngde falder ud over klippekanten og hvor savannen breder sig ud til foden af bjergene.

Dag 1: Ankomst Georgetown
Dag 2: Iwokrama Regnskov
Dag 3: Hos Makushi folket i junglen
Dag 4: Awaramie bjerget
Dag 5: Langs floden til savannen
Dag 6: Savannens Åbne vidder
Dag 7: Georgetown
Dag 8: Det store vandfald
Dag 9: Afrejse Georgetown

Se detaljeret program under rejseplan

Billeder fra Guyanas regnskov & savanne

Detaljeret program

 • P1030251

  Dag 1 : Ankomst Georgetown

  Ankomst til Guyana internationale lufthavn og transfer til jeres hotel, hvor der overnattes en enkelt nat med morgenmad.
 • Dag 2 : Regnskov

  Der er tidlig afgang mod den nationale lufthavn inden der flyves hen over junglens trætoppe til Annai. Morgenmaden spises på den Rock View Loge inden det går i jeep mod Iwokrama skoven. Stedet er kendt for sin sunde bestanddel af jaguarer, men dermed ingen garanti med dette sky dyr. Det store reservat fungerer som laboratorium for bæredygtigt skovbrug hvor det lokale Makushi folk involveres i diverse processer. Derudover er halvdelen af jaguarreservatet fredet til økoturisme. Langs vejen vil det være muligt at observere flere fugle arter i skov kanten inkl. araer og kamhokko fugle. Trafik på denne hovedvej er ret sporadisk, så agouti gnavere, mårdyret tayra, puma og tapir, de fleste er dog primært nataktive og ret sky dyr. Der stoppes ved Canopy Walkway, hvor hængende broer forbinder fire platforme helt op til 30 meter oppe i trætoppene. Derfra er der god udsigt til livet i toppen af regnskoven med røde brøleaber, sorte edderkoppeaber og et hav af fugle arter. Stien til platformene er desuden informativ med planters Makushi navne og deres egenskab i Makushi kulturen, hvor dådyr og agouti gnavere ofte går forbi. Ved aftenstid er der et bestemt sted der kan observeres den hvidvinget potu fugl. Der overnattes på Atta lodge med helpension.
 • Dag 3 : Hos Makushi folket

  Morgengry tages imod fra højt hævet over landjorden, mens trætoppenes fugle synger dagens morgensang. De nataktive fugle slår sig ned for at sove, mens andre er ved at vågne. Efter morgenmaden kører I i jeep til Kwatamang, men undervejs gøres der stop for at opleve den orange klippehane, der holder til nær vejen. Det er vigtigt ikke at tage myggespray på, før dette sted besøges. Fra Kwatamang stiges der over i motoriserede kanoer, som sejler på Rupununi floden. Undervejs holdes der udkig efter sorte kaimaner og kæmpe oddere. Turen til Rewa tager ca. 2-4 timer afhængig af flodens niveau. Økolodgen er smukt beliggende ved Rewa floden omgivet af junglen og nær Rewa rewa lodgesamfundets landsby. De ca. 200 Makushi indianere, som udgør Rewa landsby lever af jagt, mikro landbrug, fiskeri og økoturisme. Eftermiddagen byder på sejltur på Rewa floden og vandretur til en 3 km lang sø hvor nationalblomsten Victoria Amazonica lever. Der ud over kan man opleve verdens største ferskvandsfisk, arapaima, i søens vand. Om eftermiddagen kommer der ofte kapucineraber og kapivar til søen sammen med et flere spændende fuglearter. Ved aftenstid åbner vandliljen sine kronblade mens mørket falder på. Der overnattes de næste to nætter på Rewa lodge med helpension.
 • Dag 4 : Awaramie Bjerget

  Morgenmaden spises i smukke omgivelser ved flodens bred inden der sejles ud for at vandre til Awaramie bjerget. Det er en stejl vandretur der vanter indimellem, men det kan klares af de fleste. Undervejs stoppes der for at lære mere om flora og fauna, som stien går forbi. Guiderne har et godt øje for at observere dyrelivet. Når I når toppen kan I nyde den friske brise og den utrolige udsigt over regnskoven og Kanuku & Iwokrama bjergene i det fjerne. På retur sejladsen er det muligt at fiske efter regnbueørred, som der er rigeligt af i den hesteskoformede sø. Efter frokost er der en kort vandretur til rewa skoleRewa landsby, så i kan få et indblik i det daglige liv ude i junglen. Senere sejles der til en sandbanke som skildpadder kommer for at lægge æg, hvilket til tider tiltrækker sultne jaguarer. Alle sejlturene vil uden tvivl byde på møde med mange af de faste indbyggere i trætoppene.
 • Dag 5 : Langs floden til savannen

  Der sejles om morgenen mod Kwatamang, hvorfra jeepen kører mod Ginep. Vejen slanger sig gennem savannen ved foden af Pakaraima bjergene, der er god mulighed for at observere savannens aber og fugleliv undervejs såsom den store Jabiru stork og kæmpetukaner. Savannen udgøres af græslandskab med store termit boer og spredte skove ved flodbredden. Meget af området er udlagt til kvægbrug, men produktiviteten er ikke høj på stedet. ofte kan man rejse i lang tid uden at se kvæg eller andet domesticeret dyr. Fra Ginep sejles der til Karanambu lodge, hvor oddere tilodder tider leger - de er lette at høre på deres høje hyl og hvæs. Karanambu lodge arbejdede tidligere med genudsættelse af moderløse baby oddere og er nu en fungerende gård med økoturisme. Om eftermiddagen sejles der ud på floden efter sorte kaimaner, oddere, brille kaimaner og ved aftenstid er det muligt at opleve vandliljens åbningsdans på ny til mørkets toner. Der overnattes to nætter med helpension.
 • Picture 078

  Dag 6 : Savannens åbne vidder

  Morgenen starter tidligt fra gården/lodgen ud på det rullende græsland, som er hjemsted for de store myreslugere. De store termit bo får ofte besøg af den sultne myresluger, som med de skarpe kløer og den lange næse og tunge kan nå ind i boet. Eftermiddagen går til en nærliggende sø, som er hjemsted for hundredvis af ibisser, slangehalsfugle og hejrer. Om aftenen er det værd at gå en tur lands landingsbanen, som tiltrækker syv forskellige natravne arter og tostribet trieller.
 • Dag 7 : Georgetown

  Om morgenen er det muligt at tage på en endnu en tur ud på savannen efter myreslugere i deres naturlige habitat. Der flyves til Georgetown efter morgenmaden, hvor I fra luften kan tage afsked med de åbne vidder og den frodige tætte jungle. I vil få lov at vandre med en guide gennem Georgetown op opleve livet i hovedstaden, de antikke engelske huse, de hollandske kanaler, de grønne oaser af parker og smage på lokale frugter ved markeder. Der er mulighed for at få købt en souvenir eller to, det er ellers ikke dem man ser flest af i Guyana. Især håndarbejde og guld og diamanter sælges til turisterne. Der overnattes på hotel med morgenmad. Har man lyst kan man denne aften mod et tillæg tilføje en aftenudflugt med middag til Roy Geddes Steel Pan Museum. Roy Geddes eget hjem er blevet et museum hvor I kan lære om pionerens musik udvikling indenfor genren Steel Pan (olietønde trommer). I vil få et indblik i processen at lave en tromme og opleve Roy Geddes spille et par numre inden aftensmaden serveres.
 • Dag 8 : Kaieteur Vandfald

  I dag køres I til Georgetowns nationale lufthavn og flyver til det imponerende vandfald Kaieteur. Flyveturen giver jer en smuk udsigt til Demerara og Essequibo floderne og den tætte regnskov så langt øjet rækker. Kaieteur vandfaldet dundrer i baggrunden, som I begiver jer rundt til de fire udsigtspunkter, der blot leder jeg tættere og tættere på de enorme kræfter, som falder ud over klippeskrænten. Kaieteur vandfaldet er næsten 5 gange så højt som Niagara Falls. I vil opleve de store bromeliaer og forsøge at spotte den endemiske gyldne frø, der lever i bromeliaernes tanke. Lyshaget og hvidspidsede sejler fugle suser gennem de voldsomme vandmasser, da de bygger reder inde bag vandfaldet. På en af stierne er det værd at holde udkig efter den orange klippehane, en imponerende og farverig hanfugl, inden I flyver retur til Georgetown og jeres hotel.
 • Dag 9 : Afrejse Georgetown

  Det er tid til at tage afsked med Guyana og flyve mod Danmark. Bestil rejsen. Husk at tilføje rejsen til din ønskeliste - du finder knappen øverst på siden ovenover billedet.

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 26.199 pr. person hvis I er 2 personer, der rejser sammen
9 dage / 8 nætter

Inkluderet

* Lufthavnstransfers
* Al land- og flodtransport
* Indenrigsfly
* 3 nætter på hotel med morgenmad
* 5 nætter på lodge med helpension
* Vand/juice
* Rom på Karanambu lodge
* Lokale engelsktalende guider
* Lokale skatter
* Kaieteur nationalpark skat
* Iwokrama skovskat
* Iwokrama Canopy skat

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke inkluderet

* Oversøiske fly
* Personlige udgifter
* Øvrige drikkevarer
* Afrejseskat 4000 G$ (ca. 135,- kr.)

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.


08932 161117 WE

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/