Kowloon
Det er på Kowloon-halvøen at mange turister indkvarterer sig. Her findes nemlig hoteller i enhver priskategori. Mulighederne for at besøge Hong Kong Island er absolut optimale idet der findes flere muligheder for at komme derover. Også på Kowloon finder man topmoderne shopping centre der frister med deres mange spændende varer. Om aftenen kan man langs Temple Street og Tung Choi Street finde festlige og farverige markeder.

Hong Kong Island
Den anden "hoved-bydel" hedder Hong Kong Island. Hong Kong Island har en særegen skønhed. Her knejser skyskraberne om kap med hinanden og de smukke grønne bjerge i baggrunden af byen. Det er på Hong Kong Island man finder den 554 meter høje Victoria Peak. Udsigten og den lidt køligere luft lokker mange turister herop. Det er faktisk et af de mest populære udflugtsmål i byen. Kom gerne nogle timer før det bliver mørkt. Så er der tid til et par gåture i området samt mulighed for at se lyset sænke sig over millionbyen. En anden oase i millionbyen er Hong Kong Park. En meget spektakulær bypark med frodig vegatation, små søer, springvand, væksthus og flot voliere. I væksthuset findes over 2000 sjældne planter og i volieren har man skabt en tropisk jungle med mere end 700 fugle. Hong Kongs største og måske bedste forlystelsespark er Ocean Park hvor man finder alt fra rutsjebaner, springende delfiner og spækhuggere til kinesisk akrobatik.

At shoppe i Hong Kong er lidt af en udfordring, idet der findes et utal af store varehuse der lokker med spændende varer. Har man lyst til at prøve kræfter med et marked kunne Stanley-markedet måske være sagen. Det er nemlig meget populært hos vestlige turister. Her findes alt hvad hjertet kunne begære i form af t-shirts, lædervarer, porcelæn og silke.