Manta er Ecuador 3 største by og blandt landets vigtigste havnebyer.

Manta modtager besøg fra udenlandske, såvel som lokale turister. De mest besøgte strande omfatte "El Murciélago", "Santa Marianita", "San Lorenzo" og "Barbasquillo". Surfere ofte rejser til San Lorenzo at finde de rigtige bølger. Kitesurfing er for nylig blevet meget populært i Santa Marianita (Playa Bonita) på grund af den fremragende vindforhold og brede strand.

Tæt på Manta finder man den lille by Montecristi, der blev grundlagt i begyndelsen af 1600-tallet. Med sin koloniale arkitektur, er denne lille by bedst kendt for sin fletvarer væve, og som fødestedet for Panama-hatte, som trods dens navn, historisk først blev produceret i Ecuador.
Montecristi er et fantastisk sted for shopping efter lokale kunsthåndværk så som keramik, kurve og Panama hatte i forskellige former og farver, i butikkerne på Plaza.
Om aftenen er her fuld af aktivitet: festende mennesker, høj musik og grupper af unge mødes omkring stranden Malecón, ived boderne langs omkring bugten og dens sidegader. Med sin forfriskende aften breezes er Malecón altid et behageligt område at gå i om aften.
I Malecón område findes deslige den nyrenoverede Playa Murciélago, der er meget populær blandt lokalbefolkningen. Her findes smuk strandpromenade med restauranter der serverer glimrende fisk og skaldyr alt sammen frisk fra havet, fritidsprægede aktiviteter, kunsthåndværks markeder, barer.

Andre vigtige lokaliteter som den besøgende ikke må snyde sig for omfatter Iglesia La Dolorosa, "Mirador" på San Lorenzo stranden, Teatro Chusic, "Parque de la Madre", og "Plaza Civica"...