Kyoto
Japan - temple1
Du er her:
Kyoto er Japans kulturelle vugge og ukronede charmetrold.
Kyoto Japans kulturelle vugge. Her værnes om de traditionelle kunstarter i højere grad end andre steder og for den besøgende, venter der en stor oplevelse. Med sine mere end 1.600 buddhistiske templer og 270 shinto-helligdomme, er byen en af Jordens største kulturskatte.

Højdepunkterne er bl.a. Den gyldne Pavillon, Kiyomizu-templet, Heian Jingu, Kejserpaladset samt Nijo-borgen med sit nattergalegulv. Man må ikke glemme de mindre besøgte templer, for eksempel stenhaven Ryoan-ji og villaerne Manpuku-ji, Shisen-do og Ginkaku-ji, hvor man kan få sig et øjebliks fred og nyde de små baggårde og hyggelige huse.
En spadseretur gennem de centrale dele af Kyoto, sætter én i en helt speciel stemning, når man ser den livlige markedsplads i Nishiki-koji, de maleriske kvarterer i Kiyamachi, samt de berømte Geisha-kvarterer Gion og Pontocho.
Til forskel fra de fleste andre japanske storbyer, er det centrale Kyoto meget overskuelig og det er let at orientere sig. Byen, som i mere end tusinde år fungerede som kejserhovedstad, er opbygget efter kinesisk forbillede og gaderne løber vinkelret på hinanden. Kyoto nedbrændte mange gange og plyndredes under middelalderen, men er den eneste større japanske by, som ikke blev bombet under Anden Verdenskrig.

Udvalgte rejseforslag i Kyoto

Japan - temple2
Japan for de unge & unge af sind
Japan - bambusskov

Kejserpaladset


Som turist nyder man privilegiet at kunne besøge Kejserpaladset, uden at skulle vente mere end en dag, eller to på en tilladelse fra myndighederne. (Japanerne skal faktisk vente på tilladelse i flere måneder.) De enorme paladsbygninger ligger midt i Kyoto i en kæmpe park. Selv om kejseren nu til dags er bosat i Tokyo, tager alle nye regenter til Kyoto for at blive kronet. Adgang til de udsøgte kejserlige villaer Katsura og Shugakuin, samt parken Sento Gosho, ansøger man om samtidigt med Kejserpaladset. En ren formalitet og i reglen kan man besøge disse allerede dagen efter. Læs mere om paladset og ansøgningsmuligheder.

Japan - temple1

Nijo-slottet


Nijo-slottet var Tokugawa-shogunatets residens i Kyoto og er en unik, historisk perle, som vidner om den magt og vælde, hvormed Japan blev regeret. Ligesom i Nikko, ansatte man Japans bedste snedkere og kunstnere til at bygge slottet, som i dag er Japans bedst bevarede palads. Nattergalegulvet, der giver lyde fra sig, når man går på det, er en fascinerende konstruktion, der trods moderne teknik, end ikke kan kopieres i dag. Det anbefales at man tager med på en af de engelsksprogede rundvisninger, for at få så meget ud af besøget som muligt.

Japan - temple5

Kiyomizu-templet


Små, smalle stræder med gamle træhuse, fører op til det gamle buddhistiske tempel, der ligger højt hævet over byen. Det imponerende bygningsværk er bygget helt uden brug af søm. Om foråret er templet omgivet af de blomstrende kirsebærtræer, om efteråret sættes skovbeklædningen i brand af efterårsbladenes røde og gule farver. Bare den betagende udsigt over Kyoto fra templets terrasse, er hele besøget værd. Området omkring templet er utroligt spændende og man kan sagtens bruge flere timer på at gå på opdagelse. Her findes flere små thehuse og forretninger, der sælger lokalt kunsthåndværk.

Sanjusangendo


Denne berømte trækonstruktion fra 1266 rummer 1001 eminent udførte træskulpturer, der forestiller Kannon, barmhjertighedens gudinde. Alle 1001 statuer har forskellige ansigtsudtryk. Den tålmodige kan prøve at lede efter sine egne ansigtstræk, for det siges at alle mennesker kan finde et ansigt som ligner deres eget i statuerne. Den lange veranda, som løber udenfor hele hallen, har siden 600-tallet fungeret som bueskytte-bane. Og der afholdes stadig konkurrencer to gange om året.

Miho


1½ times transport med tog og bus sydøst for Kyoto, ligger det imponerende kunstmuseum Miho. Museet blev bygget for et par år siden, af en mor og datter, der ønskede et smukt sted at opbevare og udstille deres kunstskatte. Derfor bad de den kinesiske arkitekt Mr. Pei, der bl.a. har tegnet pyramiden ved Louvre i Paris, om at tegne en bygning i et meget smukt og bjergrigt område. Mr. Pei lod sig inspirere af det kinesiske eventyr Shangri - La, der handler om den fattige fisker, der pludselig finder Paradis. Museet er bygget halvvejs ind i et bjerg og for at bygningerne skal være i harmoni med naturen, ligger 80% af udstillingsarealet under jorden. Det er et helt fantastisk sted og et "must", at tage til, hvis man er i nærheden af Kyoto.

Billeder fra Kyoto

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/