Ho Chi Minh City er Vietnams største by og skiftede i 1976 navn fra Saigon. Taler man med lokalbefolkningen, kalder de den stadig for Saigon.

Ho Chi Minh City er præget af store kolonitids palæer, cafeer, gadekøkkener, handel på fortovene og markeder, hvor der skal tinges om alt fra rustne hundetegn til buddhaer der fløjter nationalmelodien. Der vil med sikkerhed være noget, der fanger opmærksomheden og bare må ejes.

Spring ud i Vietnams traditionelle kogekunst, der spænder fra de små berømte forårsruller til tamarinde-krabber. For vegetarer er det et mekka af spændende retter, hvor et utal af friske grønsager og tofu kombineres efter enestående buddhistiske opskrifter.

Den bedste måde at komme rundt og se byens mange pagoder og seværdigheder på, er godt tilbagelænet forrest i en af de klassiske cyclo'er, der ubesværet skyder frem i høj fart. Læg sightseeingen forbi den knejsende røde katedral Notra Dame, Genforeningspaladset, Cholon, Krigsmuseet og Ben Thanh markedet.

Fra Ho Chi Minh City er det et must at tage ud og se Cu Chi tunnelerne, det storslåede Cao Dai Great Temple og tage på tur ud på de utallige kanaler i Mekong deltaet, hvor man kan opleve en rig natur og den livlige handel på de flydende markeder.