Med en atmosfære som i det sydlige Spanien er Salta den koloniale perle i Argentina, hvor den spanske indflydelse er bedst bevaret. Byen er hovedstaden i provinsen af samme navn og blev grundlagt ved den gamle vej som inkaerne byggede under deres erobringer mod syd. For spanierne var byen og dalen med det evige forår et vigtigt forsyningsområde for højlandet og minerne i vores dages Bolivia. Op mod 70.000 muldyr blev årligt eksporteret fra disse egne sammen med fødevarer, der havde bedre betingelser for at gro her end i det kolde højland.

Om end byen i dag er spredt ud over et stort område, så er de vigtigste seværdigheder samlet inden for få blokke fra den centrale plads, Plaza 9 de Julio. Iglesia San Francisco med den ornamenterede facade, der leder ens tanker hen på Gaudí og Barcelona udgør sammen med det unikke klokketårn, der rager op over byens tage, et vartegn man ikke bør snyde sig selv for. Byen rummer deslige et par gode gågader og et godt Mercado Artesanal i en gammel kolonial bygning på San Martin, hvor man kan købe lokalt fremstillet brugskunst og kunsthåndværk. Har man lyst til at betragte byen lidt fra oven, så fører en moderne kabelbane de besøgende til toppen af Cerro San Bernardo, der hæver sig godt 200 meter over byen. Fra toppen er der en pragtfuld udsigt ned over byen og Larmadalen.

Larmadalen
Dette er en af de mest attraktive regioner omkring Salta. På vejen mod syd passerer man Río las Conchas med dens formidable klippeformationer, "El Sapo, El Fraile & El Obelisco" (frøen, munken, og obelisken). Cafayate står i vinens og kunsthåndværkets tegn. Med områdets tørre, varme og solrige klima er stedet ideelt for dyrkningen af vindruer til vinproduktion. Flere af landets største vinhuse har vingårde i Cafayate området. Dette er et populært turistområde, uden dog at være overrendt.