San Ignacio
san ignacio ruinerne
Du er her:
Argentinas mest berømte Jesuitter mission er San Ignacio Miní, hvor man midt i det frodige landskab kan opleve Guaní indianernes kunst og kultur som munkene hjalp indianerne med at skabe.
Missionerne
Man kender - takket være Hollywoods skildring i "The Mission" - til Bandeiranten, der vender sig mod sit tidligere liv ved i en bodshandling at bestige de store vandfald Iguazú. Han sluttede sig senere til Jesuitternes projekt med at kolonialisere Guaraní indianerne, som viser sig at være i besiddelse af sans for kunst, etik og musik. Den spanske trone forlangte Jesuitterne udvist, da deres form for beskyttelse af de indfødte ikke levnede mulighed for at bruge indianerne som slaver. Krigen kom og indianerne tabte og deres byer sank igen hen i glemsel.
Filmen er måske ikke helt tro mod det virkelige hændelsesforløb og det samlede politiske billede af historien, men tilbage står, at vi i dag kan nyde ruinerne af Guaraní indianernes smukke bygningsværker i Argentina og Paraguay.

San Ignacio Miní
Argentinas mest berømte Jesuitter mission er San Ignacio Miní, der er beliggende godt 50 km uden for Posadas i retningen mod Iguazú vandfaldene. Byen er lige som sine 30 søsterbyer grundlagt efter det samme princip med en bred avenida, der fører op til den centrale plads, hvor omkring vi finder byens vigtigste bygninger, kirken og præsternes huse, skolen, og byens kontorer for kunsthåndværk.
Da byen var på sit højeste omkring år 1733, rummede den formentlig omkring 4000-5000 indbyggere. Byen var beboet frem til 1817, hvor den blev beordret nedbrændt af en diktator fra Paraguay. Den omgivende jungle opslugte byen for siden at blive genopdaget i 1897 og endelig restaureret i 1943.

Byen er velbevaret med vægge op til 10 meters højde. Den besøgende ved ruinerne får et godt indtryk at kirken og af præsternes kvadrere. Enkelte af de røde sandstensportaler med deres udskårne basrelieffer står som flotte monumenter over indianernes dygtighed. San Ignacio´s arkitektur kan henføres til stilen, der er kendt under Guaraní barok. Designet kan formentlig henføres til en italiensk jesuitermunk og arkitekt.

Udvalgte rejseforslag i San Ignacio

Billeder fra San Ignacio

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/