Morro de São Paulo
Morro de São Paulo
Du er her:
Drømmer vi alle ikke om at finde vores lille paradis på jorden? Azurblåt vand, palmeklædte strande med glade mennesker, ingen biler, en lille landsby med nogle gode restauranter og et natteliv under de dansende stjerner. Du behøver ikke at lede længere, for netop sådan er Morro de São Paulo.

Allerede når man går op ad rampen og gennem ”O Portaló” efter en bådtur fra Salvador til Morro de São Paulo, ser man straks, at man er kommet til et sted, der er lidt ud over det sædvanlige. Den gamle port markerer indgangen til byen og strandene, der har sat øen Ilhá de Tinharé og Morro de São Paulo på listen over eksotiske destinationer i Brasilien.

Porten markerer indgangen til Vila do Morro de São Paulo, og det er her, eventyret begynder. Byen er bygget på tre høje - på den ene rager et fyrtårn i vejret. Herfra er en pragtfuld udsigt over hele øen, der mod vest er klædt i mangrovelunde, mens den østlige side er domineret af store sandområder. Byen har kun en gade, der snegler og bugter sig mod stranden, og det er langs denne, man finder byens mange restauranter og butikker.

Strandene, man kommer til, er praktisk opkaldt efter rækkefølgen fra et til fire. Den mest berømte af strandene er nok den anden, »Segunda Praia«, hvor man kommer for at se og blive set - om dagen på volleyball-banen og om natten til et af de mange beachparties.

De bedste af øens hoteller findes på strand nr. 2 og 3, og kommer man med båd fra Salvador eller Valença, er det en god ide, mod et lille beløb, at tage imod hjælp fra en af de lokale til at bære tasken til ens hotel. Kommer man med fly fra Salvador, er der altid en ombygget ”traktor-taxi” der venter.

Den engang fredfyldte og isolerede fiskerby er ikke længere kun en hemmelighed for hippier fra Rio og São Paulo. Men det gør ikke noget, for stedet har endnu ikke mistet sin uskyld. Al transport foregår stadig til fods eller på ladet af en traktor, der agerer bus langs strandene. Det helt rigtige sted for en afslappende ferie blot en halv dags rejse fra Salvador. Morro de São Paulo er et paradis for velstillede brasilianere, der kommer for at nyde de lange hvide strande og de slanke kokospalmer.

Udvalgte rejseforslag i Morro de São Paulo

Morro de São Paulo

Tid til aktiviteter


Er man snorkler, er det 3.strand, der trækker, med revet der omgiver Ilha do Caitá. Det store barriererev danner ved lavvande små pytter med fisk, hvor man kan gå på opdagelse med sin dykkermaske. Vandet ud for Morro de São Paulo er helt klart og meget velegnet til dykkerture, det være sig med snorkel langs kysten eller med flaske på nogle af de ture, der kan arrangeres på stedet. Den bedste periode for dykning er fra oktober til februar. Strand nr. 4 synes næsten endeløs, og er man samtidig til heste, kan man tilbringe en herlig eftermiddag med vind i håret i fuld galop langs vandkanten ned af stranden. Der er flere steder, der lejer heste ud.

Billeder fra Morro de São Paulo

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/