Santa Marta er en populær badeby blandt colombianere.

Dybhavshavnen i Santa Marta er en vigtig udskibningshavn for baglandets mineralreserver. Byens havnefront er behagelig at slentre langs, men ellers er det først og fremmest den omkringliggende natur, som trækker.

Santa Marta ligger for foden af Sierra Nevada de Santa Marta, i hvis frodige indre den glemte by“ Ciudad Perdida, gemmer sig - Colombia`s svar på Machu-Picchu. Tæt på byen finder man bl.a. Villa Concha, en behagelig lille fiskerby med gode sandstrande, Rondadero, et stykke rigmandsresort ved kysten samt ikke mindst Parque National Tayrona med dens uspolerede strande og ruiner. Endelig må man ikke glemme et besøg på Hacienda San Pedro Alejandrino, stedet hvor Grand Colombia`s grundlægger Simon Bolivar døde.

Taganga
Taganga er en lille fiskerlandsby, beliggende i en smuk hesteskoformet bugt 5 km fra Santa Marta. I nærheden af Taganga ligger Playa Grande,en anden hyggelig bugt, der kan nås med båd eller til fods, gåturen tager ca. 20 min. Små restauranter med palmetag ligger side om side på stranden og tilbyder ”alt godt fra havet”.