Blot 4 timers kørsel nord for Bogotá tæt ved Tunja finder man Villa de Levya, en af Sydamerikas smukkeste og mest komplette eksempler på kolonial arkitektur. Byens hvidkalkede huse med smukke patioer og portaler er alle samlet omkring Plaza Mayor, der med sine 14.000 m2, med kirken i baggrunden, helt får en til at glemme tid og sted. Verden har passeret hen over Villa de Levya's hoved.
Byens gader er mange ruller film værd. Dette har turisterne for længe siden erkendt. Utallige film er optaget på baggrund af byens usminkede charme. Visconti brugte byen som baggrund for filmen "Leoparden", og foran kirken måtte hovedpersonen i "Historien om det bebudede mord" lade livet.

Lørdag er markedsdag, hvor oplandet kommer til byens plaza og falbyder deres varer. Samme aften er afsat til "rumba por la calle", hvor byens unge og de tilrejsende tilbringer natten med at lytte til musik, samtidig med at de ser livet gå forbi på plazaen. Resten af ugen henligger byen søvnig.

I de seneste år er byen blevet meget populær for folk fra Bogotá. Enkelte har byggget sig en lille finca i omegnen og andre bruger de få hoteller der findes i området. Så ikke kun i weekender, men også i de store ferier kan det være svært at finde plads, ikke kun på hoteller, men også på spisesteder, så alt efter hvad men kommer for, så har byen to ansigter. Den livlige by og den søvnige by. Klimaete er yderst behaglig, som en god dansk sommer året rundt, dog kan man på grunden af højden forvente at temperaturen falder ned til 7 grader om natten.

Seværdigheder:
Plaza Mayor er byens centrale plads med fontæne. Det er her markedet afholdes hver lørdag.

Casa del Primeo Congresso beliggende på hjørnet af Plaza Mayor, er stedet hvor Colombia blev grundlagt.

Convento de las Carmelitas er en af byens flotteste passager ved en lille plads. Her finder man også museet for religiøs kunst.

Casa del Generral Antonio Nariño er det tidligere hjem for nationalhelten af samme navn.

El Fósil giver sammen med det Palæontologiske Museum en indføring i, hvordan området i forhistorisk tid var et havområde. El Fósil liggen en god gåtur uden for byen, gennem tørre algaveklædte bakker. Man kan enten følge vejen eller stien gennem landskabet, der dog ikke er afmærket og nemmere at finde på tilbagevejen.

I omegnen findes bland byen Ráquera der er et besøg værd, specielt om søndagen når der er marked.