Lethem er en lille men støt voksende grænseby i det sydlige Rupununi på grænsen mellem Guyana og Brasilien og er samtidig indgangen til Guyana både fra Brasilien og fra Venezuela. I 2009 blev der bygget en bro til Brasilien, der går hen over Takutu-floden lidt nord for Lethem, hvilken er den eneste vejforbindelse mellem de to lande. Grænsebroen har medført en større brasiliansk indflydelse med opførelsen af et par hoteller og restauranter samt en mulighed for transport af brasilianske varer fra Brasilien til Guyanas hovedstad, Georgetown.

Lethem har også en lufthavn, så hvis man vil flyve op til hovedstaden i stedet for at køre de knap 500 kilometer op igennem Guyana, er det også en mulighed. Lufthavnen er dog meget lille og kan nærmere betegnes som en airstrip fremfor en decideret lufthavn.

En af de store begivenheder i Lethem er påsken. Påskelørdag fejres med en masse forskellige aktiviteter i byen med blandt andet et stort rodeo, konkurrencer, underholdning og en masse traditionel mad.