Med både templer, smukke sandstrande, fascinerende kultur- og kunstliv samt historiske bygninger, er der meget at tage sig til i millionbyen Chennai, der også fungerer som gateway til resten af det sydlige Indien.

Havnebyen, der indtil 1996 hed Madras, fik stor betydning, efter det britiske East India Company oprettede en handelsstation og byggede Fort St. George i midten af 1600-tallet. Dette medførte, at byen et århundrede senere blev briternes administrative og handelsmæssige centrum i Sydindien. Siden 1980'erne er byens økonomiske betydning steget markant, og en væsentlig del heraf består af bilindustri og filmproduktion. Derudover er byens to havne også blandt de vigtigste i landet. Byen består derfor både af industri og erhverv, gamle europæiske villakvarterer samt religiøse kirker og templer, hvilket alt sammen er med til at give Chennai en alsidig byarkitektur.

I dag er Chennai en af Indiens mest turistbesøgte byer, og har siden 2017 været på UNESCO's liste over kreative byer (UCCN). Den er centrum for en lang række museer, gallerier og andre institutioner, hvoraf mange har fri entré, og listen inkluderer blandt andet to af de ældste museer og gallerier i landet - Government Museum og The National Art Gallery. Derudover er Chennai kendt som et kulturelt center for musik, performance, dans og teater, og afholder en række festivaler i løbet af året.

I og omkring Chennai er der mulighed for at opleve både natur og dyreliv. Man kan blandt andet besøge Madras Crocodile Bank Trust, der har verdens største samling af reptiler eller Arignar Anna Zoologiske Have, der er en af verdens største. Derudover er der også Guindy National Park, der, som en af de eneste i verden, ligger inden for bygrænsen. Det er også værd at besøge de to strande, Elliot's og Marina, hvoraf den sidstnævnte er en af de største i verden. En række historiske templer og bygninger, såsom Mahabalipuram, der er UNESCO Verdensarv og et af verdens ældste templer samt det gamle britiske fort, Skt. George, er også spændende turistmål.