Mumbai
Praslin, Seychellerne
Du er her:
Nogle byer har bare en helt specielt tiltrækningskraft, og Mumbai er en af dem. Byen er afhængighedsskabende ud over det sædvanlige, og det er ikke tilfældigt, at den er kendt som ’the city of dreams’.

Bollywoods hjemsted Mumbai, tidligere Bombay, er hovedstaden i Maharashtra, og er den største metropol i delstaten. Derudover har metroområdet den største population i hele Inden, og er blandt top 10 i hele verden. Blandt denne kæmpe menneskemængde finder man både arbejdere, kunstnere, tjenere, drømmere, fiskere, millionære, gangstere osv. – byen byder på noget for enhver.

Ved første øjekast kan byen virke intimiderende og skræmmende, men det er netop kun ved første øjekast; Mumbai er faktisk en af de venligste byer i hele Indien. Der er en ekstrem energi i byen, og med den hektiske hverdag, smukke arkitektur, smarte restauranter og skjulte perler kan livet i Mumbai ikke sammenlignes med noget andet sted.

Som andre store byer i Indien byder Mumbai på smukke turist attraktioner, som Taj Mahal Palace og Gateway of India, der har stor historisk betydning for byen. Men byen byder også på kulturelle oplevelser, der reflektere livet som det er i dag. Går man på oplevelse i de mindre kendte gader, vil man finde unikke basarer, templer, smukke restauranter og et helt specielt natteliv. Man kan skrive lange tekster om Mumbai, men det vil aldrig være nok – byen skal opleves.

Udvalgte rejseforslag i Mumbai

jannes-jacobs-21Nhd42_1sM-unsplash
Indien Nord til Syd Backpackerrejse

Gateway of India


Gateway of India er et af Indiens mest unikke vartegn. Det kæmpe bygningsværk blev bygget i 1924 med udsigt over Mumbais havn. Den markerer Indiens hovedhavne, og repræsenterede den britiske koloniasministrations storhedstid i Indien. Det er et monument der klart illustrerer landets politiske historie, og det er et perfekt sted at lære endnu mere om Mumbai. I dag er den attraktion for et hav af turister, som får lov at beundre det smukke værk i Indo-saracensk stil.

Taj Mahal Palace


Taj Mahal Palace står smukt tilstødende Gateway of India. Hotellet ser majestætisk ud, og har udsigt over det Arabiske Hav. Det er bygget i en blanding af islamisk og renæssance stile, og er Indiens andet mest fotograferede monument. Meget af hotellets historie er uundgåeligt sammenhængende med landets historie. Blandt andet var stedet det første hotel som ansatte kvinder, de første der havde elektricitet, og så gav de gratis husly til frihedskæmpere under kampen om uafhængighed. I 2008 var hotellet, blandt andre steder, udsat for et langt og forfærdeligt terrorangreb; men på uafhængighedsdagen i 2010 åbnede det op igen fuldt restaureret

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/