Munnar er et smukt område i de bakkede landskaber i den sydvestlige stat Kerala. Byen selv minder om dens nordlige venner med tæt trafik og larm i gaderne. Men kun få kilometer udenfor byen venter den naturlige skønhed.
Området er hjemsted for landets største te-område, og de smukke bakker er dækket af de smaragd grønne plantager, hvor de lokale arbejder hårdt for at producere til en af Indiens helt store industrier.

Munnars grønne og rolige atmosfære danner rammen for en afslappende ferie i Kerala, og det er en populær destination for romantiske rejser som bryllupsrejser, hvor man bliver ét med naturen og fortryllet af dens skønhed. En anden populær måde at udforske Munnar på, er på cykel langs teplantagerne. Her kan man lære mere om teplantagerne, men også om flora og fauna i området.

Turister kan nyde gåture i naturen eller trekke i det bakkede landskab. Man kan prøve aktiviteter som svæveflyvning og paragliding i området. Krydderi plantagerne og markederne, hvor peber, vanille og cashew sælges, er en interessant tur for at opleve de lokale omgivelser. Men er du dyrelivsentusiast, og ønsker at få en unik oplevelse med hjem, så er den sjældne Nilgiri Tahr tidligere blevet spottet i disse bakker.