Nairobi er Kenyas hovedstad.

Navnet kommer fra masai "Ewaso Nyirobi" og betyder koldt vand. Nairobi ligger ca. 140 km syd for ækvator og i ca. 1700 meters højde. I dag har Nairobi ca. 2,7 millioner indbyggere.

Byen blev grundlagt i 1899 som en forsyningsstation på jernbanen mellem Mombasa og Uganda. Byen i sig selv har ikke meget at byde turister, men mange tager alligevel en eller to overnatninger inden safarien starter.

Et besøg til Karen Blixens farm er næsten et must for os danskere. En tur ud til farmen kan nemt kombineres med et besøg på Langata Giraffe Centre hvor der er mulighed for at komme rigtig tæt på de imponerende giraffer. Har man tid i overskud kunne mange besøge Kenya National Museum der ligger i den centrale del af Nairobi. Nairobi er en af de eneste storbyer, der kan prale af at have egen nationalpark, hvor man faktisk kan tage fotos af løver med højhuse i baggrunden. Kun ca. 15 minutters kørsel fra centrum ligger nemlig Nairobi National Park. Er man interesseret i at komme ud og gå et par huller på en golfbane så er dette også en mulighed. I området omkring Nairobi ligger der ca. 10 golfbaner.