Yangon, den tidligere hovedstad, er vokset på rekordtid, og trafikken står gerne stille i myldretiden. Livet leves dog fortsat på fortovet, som ikke levner meget plads til at gå på, da der faldbydes alverdens varer. De lokale tehuse har sat små skamler ud på fortovet, som var det deres terrasse. Butikker er der nok af, mens restauranterne stadig er få, da de lokale køber ind og spiser langs fortovene.

Går man rundt i den centrale og ældre del af byen, kan man opleve faldefærdige bygninger, der stadig huser f.eks. politiet, mens det koloniale The Strand Hotel står smukt ud mod floden. Yangons store seværdighed er den imponerende Shwedagon pagode placeret på byens centrale høj, så den ses fra alle vinkler af byen og om aftenen lyser op som byens vartegn. Byen rummer parker med søer, monumenter, synagoger, kirker, templer og pagoder.

Vil man se lidt af omgivelserne udenfor Yangon, er det værd at hoppe på det lokale cirkel-tog, der på tre timer fører én ud til det rurale Yangons marker og lokale markeder.