Hovedstaden i Paraguay, der blev grundlagt i 1537, er ikke umiddelbart noget ottende vidunder. Den har dog nogle få ting, der gør den værdig til i det mindste et par dages besøg.

Der bor omkring 2 millioner mennesker i Asunción, som i øvrigt ligger i en bugt ved floden Paraguay. Asuncion er en kontrasternes by. Man ser tydelige spor af fattigdom og dårlig infrastruktur i form af forfaldne bygninger og mennesker. Ikke langt derfra, i området omkring især Avenida Mariscal Lopez finder man derimod stor rigdom, fantastiske palæer, smukke parker og moderne shoppingcentre, hvor man kan gøre rigtig gode indkøb. Det er også i disse områder man finder de bedste restauranter og hoteller.

Hvad angår turistattraktioner i centrum kan man begyndelsesvist nævne den flotte gamle togstation Ferrocaril Paraguayo, som går over 100 år tilbage og var en af de første i Sydamerika og den eneste, der stadig er i funktion. Damptoget Ferrocarril Carlos Antonio López tager gæster med på en historisk tur gennem det omkringliggende landskab.

I centrum finder man også det smukke regeringspalads, der blev bygget i midten af det 19. århundrede. Fra samme periode stammer den fine bygning kaldet Panteón de los Heroes, hvor flere af landets vigtige personligheder ligger begravet. Lige ved siden af ligger et lille torv, hvor man hver dag kan nyde et af de mange varierede markeder med typisk kunsthåndværk til særdeles fornuftige priser.

Manzana de la Rivera er et andet kolonialt højdepunkt i centrum. Det er et kompleks af 8 huse, der i nyrenoveret tilstand fremstår som flotte eksempler på arkitekturen fra det 18. og 19. århundrede. Det ældste hus er Casa Viola som er Museum Memoria de la Ciudad, et mindesmærke for byen. Af andre museer skal også nævnes Museo de Bellas Artes og Casa de la Independencia.

Sidst men ikke mindst skal nævnes at skal man på tur op langs Río Paraguay med luksus cruiseren, så er Asunción stedet at begynde.