St. Helena
Flagstaff and Barn fra Peaks, St Helena - redigeret
Du er her:
  • St. Helena

Rejser til St. Helena


St. Helena blev opdaget i 1520 af den portugisiske navigatør, João da Nova, og kom under britisk styre i midten af det 16. århundrede. Der er kontroverser omkring, hvorvidt øen gav inspiration til Daniel Defoes, Robinson Crusoe. I 1815 blev øen betragtet af briterne som det sikreste sted at sende Napoleon til. Øen blev et vigtigt stop for det Britiske Østasiatiske Kompagnis handelsskibe på vej til fjernøsten. Efter åbningen af Suez-kanalen faldt brugen af øen selvom Union Castle Liners fortsatte med at bruge øen frem til 1977 på deres rute til Sydafrika. 

Udvalgte rejseforslag på St. Helena

Områder på St. Helena

_MG_7190_HR_SM - redigeret

Jamestown


Nu vidner øen om forgangne tiders travlhed. Øen er 122 km2, og der er cirka 110 kilometer smalle veje på St Helena. Hovedstaden hedder Jamestown og er beliggende i en slukt. Øen har et dejligt klima, der spænder fra 21 grader i oktober og november og op til 32 grader i april og maj. Den centrale del af øen er beliggende i højden og kan gøre nætterne kølige. Regnen falder fra marts til maj samt juli til september. Geologisk er øen fuld af kontraster. Fra vind-eroderet ørken med flerfarvede bakkekamme til grønne græsenge og frodige dale. Der lever endemiske plante- samt dyrearter på øen.

A Darlow21_HR

Historiske og kulturelle oplevelser


St. Helena byder både på historiske og kulturelle oplevelser såsom forter, Boer-fængslet, Napoleons grav, St. Helena destilleriet, samt aktiviteter i den skønne natur både til lands og til vands. Øens syv vidundere dækker over; Dianas Peak Nationalpark med øens højeste punkt 823 meter over havoverfladen, det hjerteformede vandfald, High Knoll-fortet, Jacob's Ladder som er en trappe på 699 trin, Longwood House hvor Napoleon boede sine sidste år, Napoleons grav samt St. James kirke, den ældste anglikanske kirke på den sydlige halvkugle.

Billeder fra St. Helena

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/