Denne vidunderlige lodge er beliggende i et 1700 ha stort privat naturreservat, der hører til blandt Sydafrikas smukkeste - et planternes kongerige med udsigt til Walker Bay på landets verdensberømte Whale Route. Grootbos Private Nature Reserve er naturelskernes paradis. Dedikerede eksperter står for vandreture med vægt på bl.a. flora og rideture på Walker Bay, hvor der er mulighed for at se sæler, pingviner og - hvis man er heldig - den store hvide haj. I perioden juli - november er hvalerne det store trækplaster, og der er mulighed for at nyde synet af disse mægtige dyr både fra land- og vandsiden.

Til reservatet hører en 30 km lang kyst strækning med smukke sandstrande og spændende arkæologiske grotter. Garden Lodge har 11 værelser og er en smuk rustik stråtækt stenbygning, der emmer af atmosfære, og hvor udsøgte middage serveres i skæret fra stearinlys. Fra verandaen, swimmingpoolen og den smukke vilde have, er der en skøn udsigt over det grønne landskab og havet. Forest Lodge med 16 værelser ligger blandt ældgamle træer, og er holdt i en mere moderne stil - dog stadig med masser at atmosfære. De store smukke suiter i både Garden og Forest Lodge er holdt i træ, sten og glas. Indretningen er holdt i en varm moderne afrikansk stil, med sepa rat soveværelse, stue med pejs og veranda med udsigt til havet.

Grootbos Private Nature Reserve hører uden tvivl til en af sydkystens helt store perler. Dette lodge er beliggende kun 2 timers kørsel syd fra Cape Town, og byder på frodig natur, majestatiske bjerge og rig dyreliv, lige ved kysten. Her kan man lade sig betage af nogle af verdens mest enestående plante-, fugle - og dyrearter og området er ofte blevet refereret til som nutidens Edens Have, hvor man kan nyde synet af alt fra fugle til hvaler og insekter.

Grønne tiltag
Grootbos er meget mere end blot et fem-stjernet indkvarterings- og natureventyr. Lodget bidrager effektivt til bevarelsen af den unikke natur i Walker Bay Region og er har oprettet Grootbos Foundation hvor der udføres miljømæssige og sociale udviklingsprogrammer. Fonden modtager gerne donatione fra gæster og samarbejder med diverse virksomheder i området. Fonden investerer i centrale bevarings- og udviklingsprojekter. Som Gæst på Grootbos bidrager man derved direkte til bevarelsen af biodiversitet og social bæredygtig udvikling i Walker-bay regionen.