Bwindi Impenetrabel Forest
Babygorilla, Uganda
Du er her:
  • Uganda
  • /
  • Bwindi Impenetrabel Forest
Ikke mange turister kommer til Uganda uden at besøge den 310 km2 store Bwindi Impenetrable National Park, der ligger i den sydlige del af landet. Det er nemlig her, man finder langt størstedelen af Ugandas bjerggorillaer. Uganda er hjemsted for over halvdelen af verdens tilbageværende bjerggorillaer, og omkring 320 af dem lever i Bwindi, fordelt i 15 grupper. Men Bwindi Impenetrable Forest er også i sig selv en helt fantastisk naturoplevelse. Regnskoven er over 25.000 år gammel og bliver regnet for at være en af Afrikas mest mangeartede rent biologisk set. Den ligger i 1160-2605 meters højde, og spreder sig over stejle bjergskråninger og dybe dale. Der er fugtigt, fuld af fremmedartede lyde, rislende bække, træer der synes at nå himlen og eksotisk vegetation så ugennemtrængeligt at vejen frem til tider må banes med macheter. Det er en regnskov taget lige ud af tekstbogen - eller drømmene - og man føler sig fuldstændig hensat til filmen "Gorillaer i disen".

Udvalgte rejseforslag i Bwindi Impenetrabel Forest

Han gorilla, Uganda

Gorilla Trekking


Tre gorillafamilier nær Buhoma i den nordlige del af Bwindi er gennem flere år, skånsomt og under stærk bevågenhed af Uganda Wildlife Authority, blevet vænnet til menneskelig tilstedeværelse. Besøgstallet er under stærk kontrol. Kun otte turister pr. familie får dagligt muligheden for at møde familierne Mubare, Habinyanja og Rushegura - og kun i en time. Der er ingen garanti for at se gorillaerne, men succesraten ligger på omkring 98%.


Trekket gennem regnskoven for at finde gorillaerne kan til tider være meget anstrengende, og der kan gå alt fra ½ til 5 timer før man når gorillafamilien. Men omgivelserne er helt utroligt smukke og overvældende - og belønningen ubeskrivelig. Det er en uforglemmelig og enestående oplevelse, og ikke mindst et privilegium, at stå ansigt til ansigt med bjerggorillaen, der er på grænsen til udryddelse. Man føler sig næsten ydmyg, når man ser ind i øjnene på disse blide kæmper, der har hele 95% af deres gener tilfælles med mennesket.


Det er en hårfin balance at forene turisme med naturbevarelse, og der er regler, der skal overholdes i Bwindi. Besøgstallet er meget begrænset og det samme er tiden, hvor gorillaerne er i kontakt med mennesker. Da aberne er modtagelige for menneskelige vira, bliver der også taget forholdsregler mht. f.eks. afstand og de besøgendes helbred. Føler man sig syg, skal man ikke tage med på trekket - det kan få katastrofale følger for gorillaerne.


Det er meget vigtigt at booke gorillatilladelse i god tid - der er rift om pladserne!

Billeder fra Bwindi Impenetrabel Forest

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/