Hortas marina på Faial er et yndet stop for besætninger, der er ved at krydse atlanten i sejlbåd - og det forstår man godt. Udover Hortas charmerende havn og smukke gader har øen nok at byde på både over og under vandet.

Under vandet gemmer der sig grotter skabt af vulkansk aktivitet, og de har skabt gode betingelser for alverdens farverige fisk. Blandt andet er der mange marlin omkring øen.

Bevæger man sig ind på øen, bliver man mødt af grønne bakker, der byder op til vandreture, røde vindmøller, der bryder landskabet og på nogle steder den mørke aske fra tidligere vulkansk aktivitet. Langs kysterne finder man desuden flere gode strande, hvor man kan slappe af og nyde vandet.

De mange sejlere, der ligger til i Hortas havn, skaber et livligt miljø. Selv hvis man ikke er sejler er det spændende at gå en tur på havnen og beundre de mange smukke både. Traditionen foreskriver desuden, at inden man som sejler forlader havnen, skal man levere et portræt af sit skib på molen. Derfor er havnen i dag mildest talt farverig. I byen møder man et væld af velholdte, hvidvaskede huse, farverige haver, hyggelige pladser og den gamle fæstning, der engang beskyttede byen fra pirater.