Potosi
huse
Du er her:
  • Potosi

Udvalgte rejseforslag i Potosi

Bolivias flag med udsigt til bjergene
Bolivias Højdepunkter

Potosí - verdens højest beliggende by


Byen blev grundlagt i 1545, da spanierne fandt store sølvforekomster i bjerget, de gav navnet Cerro Rico, Det Rige Bjerg.

Turen op til Potosí er helt speciel på grund af byens beliggenhed i 4.070 meters højde, hvor byen nærmest putter sig ind til Andesbjergene, som om den var gemt af vejen. Byens gader er befolket af indianere i farvestrålende dragter, hvor kvinderne er kendetegnet for deres store kjoler og mændene for deres ponchoer og bløde hatte. Potosí's historie er stærkt sammenkædet med forekomsterne af sølv og Cerro Rico bjerget har produceret 12 mia. kr. i sølv til den spanske krone. I dag kan man gennem byens gader fornemme ekkoet af de forgangne tider. Potosí fortjener en tur igennem dens bugtede gader, hvor man finder kirker med smukt udskårne barokke facader, huse med træbalkoner, der hænger ud over de snævre gyder, samt flere gode museer. Et af dem, Casa de la Moneda, der i fordoms dage tjente som den Kongelige Spanske Mønts fort og fængsel med over en meter tykke mure.

huse

Potosís miner


Besøget i minerne er et indblik i det barske liv, der leves i minerne. Minerne leverer ikke længere store sølvforekomster, men der graves i dag efter andre metaller dog med de samme forældede gravemetoder. Tidligere døde op mod 600 indianere årligt under det hårde arbejde i minerne. Befolkningen lever et meget hårdt liv grundet de ekstreme temperaturforhold og ikke mindst livet i minerne, hvor arbejdsforholdene gør, at levetiden for en minør kun er 35 år. Lungekræft er den hyppigste dødsårsag og de færreste kan arbejde i minerne mere end 10-15 år. Befolkningen er, trods deres elendige kår, meget imødekommende og venlige og de er meget villige til at vise minerne frem. Det er en god ide at medbringe coca-blade, dynamit, karbid og cigaretter med til minearbejderne, som til gengæld fortæller lidt om dem selv og hvad de graver efter.

Billeder fra Potosi

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/