Porto Seguros charmerende søster, Arrial d´Ajuda, ligger blot en kort sejltur med prammen på den anden side af bugten. Turen er som en tidsmaskine, der flytter den besøgende i tid og rum. Fra færgen og op til byen, der ligger blot små 5 km væk, ligger hyggelige pousada’er spredt under de skyggefulde mangotræer, og tempoet er her et helt andet.

Vejen stiger brat op mod den bakke, der fører til toppen af den knold, hvorfra Arrial d´Ajuda stolt knejser, og hvorfra den, på trods af mange år med et stigende antal turister, stadig har formået at beholde sin charme, som den lille perle den er.

Det er slående, at byen Arrial d´Ajuda på den anden side af floden er sprunget ud som den blomst, den fortjener at være. Den hyggelige by har formået at samle kunstnere og livsnydere, der med sans for det æstetiske blot har broderet videre på de værdier, man fandt, da man flyttede hertil som hippier i 70’erne, lambada-freak i 80’erne eller blot søgte efter lykken i 90’erne. Strandene er bedre end dem, man finder på hele stykket mellem Porto Seguro og Cruz Cabralia, og hertil kommer at nattelivet, der nu er flyttet fra Broadway til Estrada da Praia, er af en høj kvalitet. Butikker og små hyggelige og smukke restauranter, danner rammen om det, som de fleste forstår ved en hyggelig ferie.