Valdivia har en unik fortid. Tidligere spansk koloni, og senere bosat af tyske immigranter, som har efterladt en arv af akitektonisk stil i træ og et fint Kunstmann bryggeri.

"Torreón del Barro" et tårn bygget i 1781, er nu et nationalt mindesmærke. Det ligger på Av. Ramón Picarte.

Mercado Fluvial er markedet og området, hvor bådene kommer med alle mulige arter af fisk og andet godt. Her er der mange restauranter, som byder på friske retter. Priserne varierer meget blandt restauranterne, så det er en god ide at se sig lidt omkring, inden man tager den første og bedste restaurant, man får øje på.

Der er mulighed for at tage på sigtseeing med en af de mange både fra Muelle Schuster. Hvis man vil besøge fortet Niebla billigt, kan man tage en "colectivo", en kollektiv taxa mellem Mercado Fluvialog broen, der krydser Isla Teja.

Valdivia katedralen er på det originale sted, hvor kirken blev bygget i det 16. århundrede. Kirken er blevet genopbygget 15 gange på grund af brande, jordskælv og Mapuche togter.

La Universidad Austral de Chile er det lokale universitet på Isla Teja. Universitetet har sin egen botaniske have, som er gratis at besøge. Man kan hyre en guide, som kan vise en rundt og forklare om alle de forskellige typer af planter, blomster og træer.

På samme ø er Parque Sava,l som indeholder 30 hektar med flora og to smukke laguner. På Isla Teja lige ved siden af floden ligger Casa Anwandter. Casa Anwandter er et typisk tysk hus fra det 19. århundredes kolonitid, og er nu et museum. Ved siden af Casa Anwandter ligger Museum of Contemporary Art som tidligere var det gamle Anwandter bryggeri.