Et stykke Andalusien midt i de frugtbare Andesbjerge.

Popayán er i sig selv en perle med evigt forår. Byen er en smuk gammel by med hvide spanske huse i to etager med røde tegltage, alle velordnede omkring en patio. Byen kunne lige så godt ligge et sted i Andalusien. Midt i byen ligger et torv med gamle høje, skyggende træer. Når mørket sænker sig, er gaderne oplyste af små smedejernslamper, der sidder fast på de hvide husmure. Alle gader løber parallelt med hinanden. Blokkene, der står i midten, er nummererede efter gaderne, "calle" den ene vej og "carrera" den anden vej. Der er en behagelig stemning i byen, der også er universitetsby med mange unge mennesker, og den er absolut et godt udgangspunkt for ture i omegnen.

Med udgangspunkt i Popayán kan man nå nogle af de smukkeste og mest varierede landskaber i hele Sydamerika. I omegnen findes Silvia en lille landsby med et fantastisk marked og vulkanen Puracé, hvor man oplever alle ækvators landskaber under opstigningen.

Cauca-dalen.
Med udgangspunkt i Popayán kan man nå nogle af de smukkeste og mest varierede landskaber i hele Sydamerika. Popayan i sig selv er lidt af en perle med evigt forår. Gamle huse i kolonistil pryder bybilledet. I omegnen findes Silvia en lille landsby med et fantastisk marked og vulkanen Puracé, hvor man oplever alle ækvators landskaber under opstigningen. Mellem Caucadalen og Magdalenadalen findes Tierradentro, en lille landsby hvorfra det er muligt at ride til særprægede indianergravpladser. San Augustin's nære omegn er ligeledes præget af den præcolumbianske kultur med sine mange fritstående stenfigurer af guder og dyr, der er spredt ud over det omkringliggende landskab.