Omgivet af grønne bjerge ligger den populære og behagelige by Baños med 11.000 indbyggere.

Dens navn, der oversat betyder Badene, kommer af nogle varme helsebringende svovlkilder i byens omegn. Baños er blevet en af de mest populære byer i hele Sydamerika, nok på grund af dens afslappede atmosfære, varme klima og utroligt smukke omgivelser. Besøg kirken med det kønne navn Sanatuario de Nuestra Señora de Agua Santa. På væggene hænger alverdens hjælpemidler, fra krykker til kunstige ben, som Jomfruen af det hellige vand efter sigende har gjort overflødige.
I udkanten af byen ligger de termiske kilder, i alt 4 forskellige. Det lunkne vand er svovlholdigt og kommer fra underjordiske kilder. Området er et populært udflugtsmål, hvor folk fra hele omegnen kommer for at slappe af. I weekenderne er badene således ret overfyldte.

Gåture i omegnen
Man kan arrangere flere hyggelige gåture i omegnen og ellers kan man også leje heste i byen til at komme rundt. En af vejene fører til et lille vandkraftværk, der er bygget med nordisk bistand. Fra det hvide kors på bjerget over vandfaldet er der en skøn udsigt over byen. Følg stien ved skiltet mod Mirador Turistico. Den zoologiske have er bestemt også et besøg værd. Her er dyr fra hele Ecuador og ikke mindst fra Galapagosøerne. Endelig kan det anbefales at slentre en tur på kirkegården.