Plaza Islands består af to mindre øer øst for Santa Cruz. Den mest kendte er Plaza Sur/South Plaza.

Dette er en del af et par øer der mest af alt minder om en sandwich bolle og en af ​​de mindste, der besøges. South Plaza ligger kun en kort afstand fra Santa Cruz og har et unikt landskab, der giver nogle af de mest interessante dyrelivs observationer, der er tilgængelige på Galapagos.

En stor koloni af larmende søløver, der tæller omkring 1.000 tyre, køer og unger, har sit primære levested på disse glatte klipper. Den lille kaktuskov befolket af landleguaner, som kan ses solede sig selv eller fodre med opuntia puder og frugter. Svalemåger, der ligger på de forrevne sydlige klipper, ses normalt sammen med tropicbirds og Audubon's shearwaters. I regntiden kan du se det røde sesuvium blive lysegrønt og den bladløse aftenblomstrende portulaca brister i store gule blomster, som er elsket af leguanerne.

Strandudflugten til South Plaza byder på usædvanlig vegetation ledsaget af en række interessante dyr, hvilket gør dette til en af ​​de smukkeste strand standvandringer man kan foretage på Galapagos. Øen er fyldt med Opuntia Cactuses og Sesuvium planter. Sesuvium er en saftig plante (Sugulent), der lagrer vandet i bladene. Det danner et rødligt tæppe, der breder sig oven på klipperne.

Hver kaktus har sine egne fastboende landleguaner, endemiske for Galapagos, der hviler ved basen. Træets grene vokser så høje, at leguanerne ikke kan fodre med deres padle og blomster. Så de venter ved basen, til stykker falder. Du får også mulighed for at se svalehalerne, der også er endemiske for Galapagos. De rene klipper på sydkysten udgør det perfekte levested for gulhale-multerne, Audubon-klipper, rødnæbede tropicbirds og brune pelikaner.