Byen består af syv adskilte byer, hvor kun New og Old Delhi er beboet i dag. Selvom disse byer står side om side, har de hver deres unikke charme - en tur fra den ene bydel til den anden er næsten som en tidsrejse.

Tag til Old Dehli - med de smalle gader, historiske bygninger og lokale delikatesser får man en autentisk og traditionel oplevelse. Bortset fra bymuren står store dele af det gamle Delhi som da byen blev grundlagt under navnet Shahjahanabad i 1600-tallet. Her slæber de lokale store sække med krydderi gennem byen, og juvelerer vejer guld på gamle støvede vægte.

Tag derefter turen til New Delhi: da den er skabt under kolonitiden af det britiske imperium, finder man brede og rummelige gader, der reflekterer en overvejende europæisk stil modsat det mere autentiske og traditionelle. De frodige træer og smukke parliamentsbygninger skaber en atmosfæren, der er meget anderledes end i Old Delhi; og bevæger man sig videre til Gurgaon, er der pludselig skryskrabere med moderne kontorer og shoppingcentre.

Det er ikke tilfældigt, at Delhi er anerkendt som Indiens kulturhovedstad. Den har både set imperier blomstre of visne; og dette har efterladt sine aftryk i bybilledet. Byen har så meget at byde på, at man skulle tro det var et helt land - gamle ruiner og antikke monumenter er i dag turist attraktioner, der giver et lille indblik i den store historie Delhi har bag sig. Som turist kan man blandt andet besøge; Qutub Minar, det Røde Fort, India Gate, Lotustemplet, Humayuns grav, Rashtrapati Bhavan og Jama Masjid.

Med et befolkningstal der overstiger hele Australiens, er New Delhis gader pakket med mennesker. Størstedelen af disse er muslimer, som bl.a. opsøger Jami Masjid, Indiens største moské, der sammen med Det Røde Fort er højdepunkterne på en vandretur i Old Delhis labyrintiske, snævre gader. De bugner af basarer, restauranter og moskéer.