Sanur, der ligger på den sydøstlige del af Bali, er en af øens populære feriebyer. Området står i skærende kontrast til det hektiske liv på Kuta - ja selv bølgerne er mere beherskede i Sanur - et faktum der har tiltrukket børnefamilierne, såvel som andre der ikke kommer for at boltrer sig på barer og natklubber. Den fredelige hovedgade har et væld af spændende restauranter, hvor der er rig mulighed for at prøve eller genopdage de mange kulinariske specialiteter, Bali kan tilbyde.

Den 7 kilometer lange sandstrand er prydet med liggestole og der er konstant strandaktivitet til lands, til vands og i luften. Højvande er godt til svømning og lavvande er godt til lange gåture, hvor små koralfisk svømmer rundt på lavt vand. Husk at bruge badesko eller sandaler da koraller og klipper har skarpe kanter. Når sandheden skal frem, er stranden ikke lige god alle steder. Sanurs sydlige ende er uden tvivl den bedste. Her fungerer koralrevet som bølgebryder og beskytter den brede sandstrand mod havets grådige indhug på fastlandet.

Slap af ved stranden om dagen og nyd et godt aftenmåltid i en af de mange hyggelige restauranter. I skæret fra restauranternes kulørte lamper, anrettes dages friskfangede fisk, og duften fra grillen pirrer de nasale sanser.

Man undgår ikke sælgerne på Sanur, de er overalt med deres kopivarer, træfigurer, billeder, drager, postkort og meget mere - et af de først ord man lærer som turist er: tidak = nej tak.

Forlader man hovedgaden og går ned i de små sidegader, har man mulighed for at opleve balinesernes hverdag. Her ligger de faldefærdige huse side om side med byens mange smukke templer. Her fejrer balineserne året igennem deres mange farverige ceremonier og festivaler.

Det er billigt at benytte lokale busser, hvis man har lyst til at besøge de andre nærliggende strande.