Phonsavan er det oplagte overnatningsted, hvis man vil udforske det fascinerende område Plain of Jars - eller på dansk Krukkesletten. Krukkesletten består af tusinder af stenkrukker, der er spredt udover bakker og dale. Krukkerne varierer i størrelse mellem 1 og 3 diameter og er ofte anbragt i klynger. De største klynger har omkring 400 store stenkrukker.

Phonsavan oplevede for alvor de amerikanske luftbombenedslag under Vietnamkrigen, hvilket stadig kan ses i byen. Der findes stadig mange udetonerede bomber i hele Laos.
Umiddelbart er Phonsavan ikke den mest charmerende by efter den ret hurtige genopbygning i kommunistisk stil, men er man interesseret i landets historie, er der et par udmærkede museer. Det er dog også først og fremmest området omkring byen, man kommer her for. Fra Phonsavan kan man tage på trekkingture ud i de frodige bjerge, bo i lokale Hong landsbyer samt besøge Krukkesletten, der er det største bevis på, hvilket enormt bombardement Laos oplevede i perioden 1964 og 1973.