Kuala Terengganu er afgjort et besøg værd, men de fleste rejsende vælger at bo udenfor byen på de kilometerlange uberørte strande eller på den perlerække af tropeøer det Sydkinesiske Hav tilbyder.

Stemningen er alle steder afslappet, naturen enestående og dyrelivet fantastisk. I periode maj til september er der f. eks. gode chancer for at opleve de store havskildpadder, når de kommer op på land for at lægge deres op til 100 æg på stranden.

Selve byen er beliggende ved sydspidsen af Terangganufloden, og var for en halv snes år siden en søvnig fiskerby. Men oliefund udenfor kysten har sat skub i udviklingen, dog uden at ødelægge den oprindelige charme som fortsat er Terengganus varetegn. De snævre gader præges fortsat af trishaws, som er byens mest populære transportmiddel.

Fra området omkring Central Market (Pasar Bandar) høres fra tidlig morgenstund højlydte diskussioner mellem fiskere og købmænd om dagens priser. Fiskerne forsvinder, men diskussionerne mellem køber og sælger varer ved dagen igennem.