Ciudad del Este, den berømte og berygtede grænseby til Brasilien. Kaldes også Sydamerikas supermarked, og ånder selv de største asiatiske frizoner i nakken når det gælder toldfrie varer af enhver art. Udover denne lettere kaotiske del af byen, så er den anden halvdel meget rolig og behagelig, uden dog at have de helt store attraktioner at byde på i sig selv. Det der dog tiltrækker folk fra hele verden i hobetal er selvfølgelig de store vandfald, som man besøger i Argentina og Brasilien og Paraguay - på denne side af grænsen ligger den enorme dæmning Itaipú.

Foz de Iguazu
Er man førstegangsrejsende i Argentina & Brasilien er der én ting, som man ganske enkelt ikke må snyde sig selv for: Et besøg ved Sydamerikas største vandfald, Cataratas de Iguazú, et af verdens 3 store vandfald, der er både større, bredere og mere vandfyldt end de to andre.

Cataratas de Iguazú ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay og er i virkeligheden hele 275 vandfald fordelt over en strækning på 2,5 km.

Faldene kan ses fra både Argentina og Brasilien, og vil man have den fulde oplevelse af disse enestående naturkræfter, bør man planlægge rejsen, så man når at opleve de enorme vandmasser fra begge lande. Afsæt om muligt to-tre dage til besøget. Er tiden knap anbefales udsigten fra den brasilianske side - fordi faldene så at sige falder ned i Brasilien og derfor er flottest herfra.

Det bedste indtryk af faldene får man tidligt om morgenen ved et besøg på den brasilianske side, hvor man har den bedste udsigt over faldene. Vandfaldene betragtes fra en sti, der løber langs med faldene til bunden, hvor en lift kører op til niveau, hvorfra bussen returnerer til byen eller til hotellet.

Men snyd ikke dig selv for hele eventyret - en oplevelse, der sætter sig fast for altid og gør dig ydmyg overfor naturen. Her ryster jorden under dig, og du fornemmer menneskets lidenhed. Hverken ord eller fotos yder faldene respekt nok!