Den arkæologiske park Choquequirao er beliggende vest for Cuzco ved Apurimac flodens bred. Ruinerne er ikke så kendte, men har en del til fælles med Machu Picchu i forhold til beliggenhed på Sunchu Pata bjergsiden omgivet af tågeregnskov ved Apurimac floden samt den arkitektonisk udførelse. Choquequirao kræver stadig lidt mere af sine besøgende, da adgangen til ruinerne kræver vandring og camping som overnatning.

Komplekset er 1800 hektar, hvoraf kun 30-40% er udgravet, men der arkæologer arbejder fortsat i parken. Stedte blev bygget af Tupac Ica Yupanqui & Huayana Capac. Choquequirao menes at have fungeret som adgang til Vilcabamba og som administrativ center for politiske, sociale og økonomiske funktioner. Stedet menes at være en af de sidste bastioner og refugium for inkaen Manco Inca Yupanqui, som flygtede fra Cuzco i 1535 efter et mislykket belejring af byen.

Ruinerne dækker ceremonielle steder dedikerede til Solen, jorden, vandet og andre guddommeligheder. Derudover dækker området huse til administration, håndværkere, opbevaring samt imponerende terrasser hugget ind i bjergsiden, til dyrkning af grøntsager, hvor også vilde blomster gror.