Antananarivo, ofte blot refereret til som Tana, er Madagascars farvefyldte hovedstad. Byen byder på gode madoplevelser, shopping, spændende historie, og så er den et oplagte udgangspunkt for dagsudflugter i nærområdet.

Ved første øjekast møder man de farvefyldte huse, der er spredt op og ned af byens bakker og bjerge. Rismarkerne når til kanten af byen og klimaet er ofte behageligt. Byens centrum er dog præget af tung trafik med alt hvad det indebærer. Derfor har besøgende også en tendens til at overse Tana. Det er dog en skam, for byen fortæller en vigtig historie om Madagascar og har desuden sin egen charme.

Når man besøger Tana, skal man besøge nogle af byens udkigstpunker på byens høje. Derudover er den gamle by (Haute-Ville) et glimrende sted at vandre rundt. Rustikke bygninger fra kolonotiden, stejle gader og spændende markeder sætter sit præg på byen. Byen byder også på nogle af de bedste restauranter i Madagascar. Flere har højt niveau - og så har prisen ikke fulgt det høje niveau.