Den Klassiske Mexico Rundrejse

På denne klassiske tre ugers rundrejse vises det bedste af Mexico frem - turen går fra Mexico City gennem Chiapas til Yucatán!
Palenque, Mexico
Du er her:
 • Den Klassiske Mexico Rundrejse
location Mexico
location Familierejser
location 21 dage / 20 nætter
location Ikke inkluderet
location Afrejse året rundt
location Fra 21.506 kr. person hvis I er to, der rejser sammen (ekskl. fly)

Introduktion

Mexico har det hele: Formidabel natur, spændende Maya-og Aztekerkultur, kridhvide sandstrande, god mad og en venlig befolkning. På denne klassiske rundrejse starter man i hovedstaden Mexico City beliggende midt i Aztekernes gamle domæne. Derefter går turen sydover gennem Chiapas' smukke natur, skønne landsbyer med en nutidig sammenblanding af direkte Maya-efterkommere og spansk kolonialarkitektur. Derfra gennem regnskoven til de fantastiske pyramider, smukke koloniale byer som Merida og Valladolid for at slutte med afslapning på Isla Holbox og dens kridhvide sandstrande.

'Den Klassiske Mexico Rundrejse' er ideel hele året da de valgte stranddestinationer, ikke bliver påvirket af havtang i de danske sommermåneder, som de gør på den østlige side af yucatan halvøen.

Billeder fra Den Klassiske Mexico Rundrejse

Detaljeret program

 • daniel-lloyd-blunk-fernandez-XXsCYnmJ6Co-unsplash

  Dag 1 : Ankomst til Mexico City

  Ved ankomsten til Mexico City bliver I hentet i lufthavnen af vores lokale guide og kørt til jeres hotel. I har to overnatninger på et meget velbeliggende hotel ved den centrale Zocalo i Mexico City. Resten af dagen idag er til fri disposition.
 • Dag 2 : Byrundtur i Mexico City

  Dagen i dag byder på en halvdags guidet rundtur i det historiske centrum. Man besøger Zocalo, det enorme hovedtorv flankeret af smukke, koloniale bygninger. Man kommer også forbi nationalmuseet med de berømte murmalerier af Diego Rivera, katedralen, de tre kulturers torv mm. Turen går gennem Chapultepec parken og beboelsesområdet Las Lomas.
 • Dag 3 : Fridag i Mexico City

  I har dagen til fri disposition i Mexico City.
 • Dag 4 : Mexico City - Tuxtla Gutierrez - San Cristobal de Las Casas

  I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Tuxtla. Her bliver I modtaget i lufthavnen og kørt videre op ad bjerget til en af Mexicos smukkeste byer, San Cristobal de las Casas, hvor I har tre overnatninger.
 • Dag 5 : Byrundtur i San Cristobal de Las Casas

  I dag skal man med sin guide udforske nogle højdepunkter i San Cristobal de las Casas og de omkringliggende maya-landsbyer. Her i hjertet af Chiapas ligger San Cristobal to kilometer over havets overflade. I dette område mødes folk fra de lokale tzotzilstammer, chamula'er og zinacantek'er især for at handle. Trods den lange spanske og kirkelige indflydelse har stammerne formået at beholde og udvikle mange af deres egne traditioner, som de er meget stolte af. De forventer at man respekterer, at de ofte ikke vil fotograferes. Især er der totalt fotoforbud inde i kirken i San Juan de Chamula. Chamulaindianerne bærer en tyk, hvid, ulden kofte med et broget bælte samt halvlange bukser, mens zinacantek'erne bærer rød- og hvidstribede bluser med farvede besæninger og flade, runde palmehatte med flagrende bånd.
 • roger-ce-26EwW1KVjyU-unsplash

  Dag 6 : Fridag i San Cristobal de Las Casas

  Dagen er til fri disposition til at nyde den charmerende by i sit eget tempo. Man kan for eksempel besøge danskeren Frans Bloms residens, Na'bolom, som betyder "Jaguarens Hus". Geologen og arkæologen Frans Blom ledte det berømte Carnegie-instituts ekspeditioner i Chiapas' jungle og deltog i mange vigtige udgravninger af mayaruiner. Han og hans kone, fotograf og journalist Trudy Loertscher, gik i kamp for lacondon indianerne og regnskoven og satte Chiapas på verdenskortet. Både Frans Blom og hans kone er nu døde, men Nabolom drives videre af en fond. Forskere og studerende fra hele verden kan bo i huset i en periode mod at arbejde for sagen.
 • Dag 7 : San Cristobal de Las Casas - Agua Azul - Palenque

  I dag afhentes man på hotellet i San Cristobal, hvorefter turen gå ned ad bjergets kurvede sving til man efter et par timer når til de smukke vandfald Agua Azul. På en god dag fremstår de i den utroligste turkise farve, og man kan bade i de sørligt afmærkede områder. Efter opholdet her går turen videre til Palenque og hotellet.
 • Dag 8 : Halvdagstur i Palenque

  Dagens i Palenque går til nogle af de mest spændende mayaruiner gemt i Chiapas' tropiske jungle. Palenque blev bygget i den klassiske mayaperiode og rummer en guldgrube af historie i smukke omgivelser. De mange pyramider og templer fascinerer enhver besøgende og krydres samtidigt med brøleabernes skrig i træerne omkring. Den guidede rundtur varer ca. 3-4 timer og giver et fint indblik i mayaernes verden.
 • Dag 9 : Palenque - Campeche

  I bliver hentet på hotellet fra morgenstunden og kørt til Campeche med offentlig bus af europæisk standard. I den anden ende er der transport til hotellet fra busstationen.
 • Dag 10 : Campeche

  Dagen er fri til at udforske den smukke by ved kysten på egen hånd.
 • enrique-amaya-dYTO92Y3qAU-unsplash

  Dag 11 : Campeche - Merida

  Fra Campeche forsætter turen til Merida med offentlig bus som førnævnte og transport mellem hotel og busstation i begge ender. Vil man gerne se den store pyramide ved Uxmal kan man her med fordel opgradere til privat transport med guide til at gøre stoppet på vejen.
 • Dag 12 : Fridag i Merida

  I har dagen til fri disposition til at nyde Merida.
 • Dag 13 : Merida - Chichén Itza - Valladolid

  Igen bliver I hentet på hotellet fra morgenstunden. På vej til ind i landet er der guidet rundtur ved den verdensberømte pyramide Chichén Itza. Efter besøget kører I videre til den skønne og farverige på Valladolid. De næste dage er til fri disposition til at nyde sandstranden eller andre af øens attraktioner på egen hånd. Vil man hellere slutte på en af fastlandets strande er dette selvfølgelig nemt at ændre.
 • Dag 14 : Valladolid

  I har dagen til fri disposition i Valladolid. Vi anbefaler at man tager sig tid til at se de smukke cenoter i området. Tag badetøjet med og snup en forfriskende dukkert i det klare vand.
 • Dag 15 : Valladolid

  I har dagen til fri disposition i Valladolid. Vi arrangerer gerne en dagstur nordpå til imponerende Rio Largartos, med dens pinke flamingoer og frie krokodiller.
 • the-free-birds-iKyWJvWpg14-unsplash

  Dag 16 : Valladolid - Isla Holbox

  I bliver hentet på hotellet og kørt videre til færgeterminalen i det nordøstlige Yucatan, hvor I sejler videre til øen den caribiske paradisø Isla Holbox. Her indlogeres I for de næste 4 nætter.
 • Dag 17 : Isla Holbox

  Dagen er til fri disposition til at nyde stranden og det flotte hav. Vi booker gerne udflugter som hvalhajs svømning til jer på forhånd.
 • Dag 18 : Isla Holbox

  Dagen er til fri disposition på Isla Holbox.
 • Dag 19 : Isla Holbox

  Dagen er til fri disposition på Isla Holbox.
 • Dag 20 : Isla Holbox - Cancun

  I starter dagen med at tage båden tilbage til fastlandet, hvor jeres transfer venter jer. Herfra kører I til Cancun hvor I har resten af dagen til at udforske byen eller smide jer ved stranden.
 • aman-mzEyEp3syMI-unsplash

  Dag 21 : Hjemrejse

  I bliver hentet på hotellet og kørt til Cancuns lufthavn. Herfra flyver I hjem, eller videre ud i verden.

Priser og info

Priser

Standard
Fra kr. 21.506 pr. person hvis I er 2 personer, der rejser sammen
21 dage / 20 nætter

Inkluderet

* 20x overnatninger på 3* eller 4* hoteller
* 20x morgenmad
* Nævnte udflugter
* Alt lufthavnstransport
* Alt landtransport imellem destinationerBemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke inkluderet

* Oversøiske fly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum udgifter
* Rejseforsikring
* 1x indenrigsfly

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

10439 050224 KJ

hannibal

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.