Den 1978 km2 store Queen Elizabeth National Park (QENP) er Ugandas mest populære nationalpark. Her møder man den åbne savanne med de karakteristiske akacietræer men også store sump- og skovområder og mindst ti søer. Disse forskellige habitater er hjem for 95 forskellige pattedyr - det højeste antal blandet Ugandas nationalparker - heriblandt 10 forskellige primater og omkring 20 forskellige rovdyr. For fugleentusiaster er QENP et rent paradis. Ikke mindre end 610 fuglearter er registreret i parken, hvilket er det højeste antal for nogen nationalpark i Afrika - hvis ikke i hele verden. Til sammenligning har den godt 20.000 km2 store Kruger Nationalpark i Sydafrika lidt over 500 fuglearter.

Den mest besøgte del af QENP er den nordlige, så her ligger også et par rigtig gode safarilodges samt parkens hovedkvarter. I dette område kan man bl.a. tage på opdagelse i papyrussumpen omkring Lake George, og måske få et glimt af den sky sitatunga-antilope; og man kan komme med på en sejltur på Kazinga Channel, der forbinder Lake George og Lake Edward, og se flodheste, elefanter, bøfler, vandbukke og måske krokodiller.

Kyambura (Chambura) Gorge er en af de helt store attraktioner i QENP. Her er der nemlig mulighed for at møde en af vores fjerne slægtninge, chimpansen.
Kyambura-kløften er godt 16 km lang og 100 m dyb og beskytter et skovområde omgivet af savanne. Pga. det begrænsede område er det en del nemmere at lokalisere chimpanserne her sammenlignet med gorillaerne i Bwindi Forest.

Lidt syd for Kyambura Gorge begynder Maramagambo Forest, der dækker et stort område af den centrale del af parken. Dette store skovområde byder på en fantastisk flora, og der er flere forskellige guidede vandreture, hvor man kan opleve et overvældende fugleliv og højest sandsynligt vil støde på flere forskellige aber - heriblandt den smukke sorte og hvide kolobus. Man kan også være heldig at se den sjældnere L'Hoest's abe, det store skovsvin og pygmæ-antilopen.
Ishasa Plains i det sydlige hjørne af parken er domineret af savanne og spredt skov. Dette område er mest kendt for sine træklatrende løver, som ellers kun ses i Tanzanias Lake Manyara Nationalpark. Der findes omkring 40 af disse løver i Ishasa-sektoren, hvor man også kan forvente at se store flokke af topi, ugandisk kob og bøfler.