Hoi An er en utrolig charmerende by med smalle gader og små skæve huse, der er gyldne og pastelfarvede. Blomstrende buske og træer slynger sig overalt, og farvestrålende templer lyser op. Oprindelig var byen en af landets vigtigste havnebyer for kinesiske, japanske og europæiske handlende, men i nyere tid var havnen ikke dyb nok til de større skibe, og Danang overtog rollen.

Hoi An står i dag, som den gjorde ved århundredeskiftet, ikke mindst med økonomisk hjælp fra UNESCO. De forskellige indflydelser på byen gennem århundreder har resulteret i et udsøgt mix af arkitektur. Byen er hjem for mange kunstgallerier, museer og skræddere. Sidstnævnte fylder især meget i byen. Side om side ligger de små stof- og silkebutikker, der på nul komma fem kan sy hvilket som helst stykke tøj til en pris, som man kun for skikkens skyld forhandler om.

Det er nemt at komme rundt i Hoi An. Det tager kun en halv time på cykel i et roligt tempo at komme til Hoi Ans populære strand. Alternativt, lej en lokal sampan og nyd en fredfyldt bådtur ned ad floden til stranden. Besøg også byens berømte Overdækkede Japanske Bro og Tran-familiens tempel.