Iguazú
Iguazú vandfaldene
Du er her:
Uden sidestykke verdens største og smukkeste vandfald. Iguazú eller det store vand som dette betyder på det lokale indianske sprog, deler Argentina & Brasilien.. Det er dog Argentina der ejer de meste af faldene, så kom og gå på falden på gangbroer og se ned i djævlens gab.
Iguazú - Det store vand
Vandfaldet der er bredere end Victoria og højere end Niagara.

Er man førstegangsrejsende i Argentina & Brasilien er der én ting, som man ganske enkelt ikke må snyde sig selv for: Et besøg ved Sydamerikas største vandfald, Cataratas de Iguazú, et af verdens 3 store vandfald, der er både større, bredere og mere vandfyldt end de to andre.

Cataratas de Iguazú ligger på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay og er i virkeligheden hele 275 vandfald fordelt over en strækning på 2,5 km. Faldene kan ses fra både Argentina og Brasilien, og vil man have den fulde oplevelse af disse enestående naturkræfter, bør man planlægge rejsen, så man når at opleve de enorme vandmasser fra begge lande. Afsæt om muligt to-tre dage til besøget. Snyd ikke dig selv for hele eventyret - en oplevelse, der sætter sig fast for altid og gør dig ydmyg overfor naturen. Her ryster jorden under dig, og du fornemmer menneskets lidenhed. Hverken ord eller fotos yder faldene respekt nok!

Det bedste indtryk af faldene får man tidligt om morgenen ved et besøg på den brasilianske side, hvor man har den bedste udsigt over faldene. Vandfaldene betragtes fra en sti, der løber langs med faldene til bunden, hvor en lift kører op til niveau, hvorfra bussen returnerer til byen eller til hotellet.

Den argentinske side
Man ankommer først til besøgscentret, hvis bygninger rummer store paneler der fortæller om den vigtige biodiversitet omkring vandfaldene og den fugtige subtropiske regnskov der omgiver dem.

For at komme til gangbroerne, hvorfra der er et pragtfuldt udsyn over faldene, stiger man ombord i et gasdrevet tog. Første stop er de øvre fald, hvorfra man bevæger sig fra den ene åndeløst smukke udsigt til den anden. Næste stop er Djævlens Gab, hvor man står af toget og bevæger sig ud over faldene og de 1100 meter frem til et kig direkte ned i de frådende vandmasser, lukt ned i gabet af djævlens malstrøm hvor 1700 m3 vand i sekundet buldrer ned i dybet.

Den brasilianske side
Her ankommer man også til et stort besøgscenter, der ligger ved indgangen til parken. Herfra foregår transporten i specialbusser til faldene og gangbroerne, der tager den besøgende på en tur på ca. 1 km ud over de enestående vandmasser. Fra enden af gangbroerne er der endnu et frygtindgydende møde med Djævlens Gab, men nu fra en anden vinkel. I forhold til den argentinske side får man et større overblik over de samlede fald fra denne side.

Udvalgte rejseforslag ved Iguazú

francisco-ghisletti-VGEW_IAJf6I-unsplash
Argentinas kulturvidundere - sommerrejse
hans-jurgen-weinhardt-fB8AA00lEFk-unsplash
Argentinas naturvidundere - vinterrejse
nicolas-perez-eNWcXCbE5fI-unsplash
Argentina, Uruguay & Chile

Udvalgte udflugter ved Iguazú

julia-caesar-jeXkw2HR1SU-unsplash
Iguazu: De argentinske vandfald

Udvalgte hoteller ved Iguazú

loi
Resort
Loi Suites Iguazu

Billeder fra Iguazú

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/