Astronomi i Chile

Skrevet 2024-03-25 af Louise Sørensen
Det lange smukke land Chile er et af de bedste steder i verden at observere stjerner. Læs med og bliv klogere på, hvor du finder de bedste steder i landet at observere stjernehimlen.
Astronomi I Chile (1)
Du er her:

Astronomiobservatorier i Chile

Det nordlige Chile, hvor man i højderne finder det tørre landskab og den klare himmel hele året rundt, er et sandt paradis for astronomi interesserede. Dette har Chile bemærket og mange organisationer har opsat observatorier både på forsknings- men også amatør-niveau.

ALMA observatoriet i Atacama-ørkenen har de mest kraftfulde teleskoper i verden med 33 installerede antenner - det er meningen, der skal være 66. Når det er færdigt vil det blive åbent for offentligheden. Paranal observatoriet er hjemsted for et imponerende teleskop, som kan besøges på lørdage med reservation.

Vi har også ruter, der byder på stjernekiggeri i Elqui-dalen og hvor der er indlagt besøg ved Mamalluca observatoriet, hvor man kan observere den utrolig klare himmel. I Elqui-dalen findes desuden Astro-hotel, som tilbyder kuppelformede værelser med private teleskoper.

Det lange smukke land Chile er et af de bedste steder i verden at observere stjerner. Læs med og bliv klogere på, hvor i Chile, du får bedst adgang til at observere den store stjernehimmel.

ALMA Observatoriet

Billeder fra Astronomi i Chile

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/