Bo lokalt i Cuba

Skrevet 2024-04-29 af Frederik Søby
Når du rejser i Cuba er det meget normalt at blive indkvarteret i private cubaneres hjem. I denne artikel kan du derfor læse mere om denne overnatningstype, hvor du har mulighed for at komme helt ind under huden på de lokale.
Gadebillede Cuba
Du er her:

Dagbogsberetninger fra Cuba

Første gang vi trådte ind gennem vores værtspars stue, følte vi lidt, at vi masede os ind i deres private sfære, men vi blev straks taget imod med åbne arme og søde hilsener.

Vi fik et dejligt værelse, fuldstændig som et hotelværelse; vi havde vores eget badeværelse, de fornødne faciliteter, fin indretning og håndklæder. Vi blev spurgt, hvad vi kunne tænke os at spise til aftensmad, svinekød eller fisk. Kommunikationen gik lidt trægt på engelsk, men det var nu sjovt at forsøge sig, og vi forstod hinanden, men vi slog alligevel over i spansk, og forståelsen gik noget hurtigere.

Vi vænnede os hurtigt til at passere forbi køkkenet og gennem deres stue, når vi skulle ud på opdagelse i byen. Da vores værtspar tog det så afslappet, så faldt vi hurtigt ind i samme rytme, selvom vi var påpasselige med ikke at snavse gulvet til. Deres venlighed og imødekommenhed gjorde det til et spændende ophold, hvor vi fik snakket om lidt af hvert, hvilket gjorde det lettere at spørge ind til den cubanske virkelighed uden at skulle virke anmassende.

Aftensmaden var fabelagtig, så vi endte med at spise der alle aftener, lækre store hummere, fisk i karrysauce eller stegte rejer akkompagneret med ris, stegte bananer, lidt salat og dessert. Vi var stop mætte og fik virkelig vores penges værd af mad. Det eneste der kom i nærheden af samme nydelsesoplevelse, var de gange vi boede på hoteller og valgte at spise på de små lokale familierestauranter, paladares, i nærheden.

Casa På Cuba

Vi nød at bo på casa particular, fordi det var små hyggelige steder med maks tre værelser, hvilket gjorde det intimt og let at komme i snak med familien. Vi boede ligeså godt som på visse hoteller og meget bedre end på andre hoteller. Et sted var håndklæderne endda formet som svaner. Og da vi anden gang checkede ind på et casa particular levede det fuldt ud op til vores første oplevelse. Vi var enige om at rejsen ikke ville have været den samme, hvis ikke vi havde fået lov at opleve kombinationen af hoteller og casa particular. Et af højdepunkterne viste sig faktisk at være, når vi boede lokalt hos cubanske familier.

Billeder fra Bo lokalt i Cuba

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/