Chobe Nationalpark dækker et område på 11.700 km2, og er hjemsted for det mest varierede dyreliv i Botswana og verdens største koncentration af elefanter. Nationalparken deles ind i tre områder – Chobe River, Savuti og Linyati.
I den nordlige del af Chobe Nationalpark, forsyner Chobe River dyr og fugle med vand året rundt. Der anslås at være omkring 45.000 elefanter i Chobe Nationalpark, og i den tørre årstid kan flokke på flere hundrede elefanter ses langs flodbredden, der tydeligt bærer præg af elefanternes „massakre“ på vegetationen. Udover elefanter kan man se store bøffelflokke, eland, kudu, zebra, sjakal, vortesvin, hyæne, løve, leopard, giraf, gnu, impala, bavianer og mange flere. Chobe River er også et paradis for fugle, der ses i alle farver og størrelser, og for krokodiller og flodheste. Et game cruise på Chobe River er en unik oplevelse, især om eftermiddagen hvor elefanterne flokkes lang flodbredden for at drikke, og flodhestene trækker op på land for at græsse. Mens man stille sejler ned ad floden med en aftendrink i hånden, får solnedgangen den afrikanske himmel til at eksplodere i et væld af røde farver.

Linyati ligger i Chobe Nationalparks nordvestlige hjørne. Det smukke og uberørte landskab er præget af åbne græssletter, skove og savanne, mens man i Linyati Swamps finder Chobe Nationalparks eget "mini delta" med små floder, laguner og øer. I de tørre vintermåneder samles store flokke af elefanter og zebraer omkring Linyatis vandhuller og floder, hvor man også kan finde de smukke roan- og sabelantiloper. Græssletterne er perfekte jagtmarker for geparden og løven, mens leoparden og den afrikanske vilde hund holder til i de mere skovrige områder. Både Linyati og Savuti er uspolerede områder med vild og næsten uberørt natur. De forholdsvis få og små lodges ligger isolerede, og sammenlignet med den nordlige del af Chobe Nationalpark, der til tider kan virke overrendt, møder man sjældent mange turister.

Savuti ligger i den sydvestlige del af Chobe Nationalpark, og er især kendt for sine løver, der har været hovedaktører i flere National Geographic film – altid i kamp med de opportunistiske hyæner. En del af Savuti er nærmest ørkenagtig, men som en skarp kontrast breder der sig også en smukt landskab bestående af græssavanne, der minder om Serengeti i Tanzania. Savannen tiltrækker året rundt masser af dyr, men i regntiden er koncentrationen næsten overvældende.