Capo Frio er den største af byerne i Região dos Lagois. Navnet betyder "Den kolde odde", og navnet har den fået på grund af det relative kolde vand ved det strande. Dette skyldes, at her vælder der koldt vand op fra dybet båret til området af en kod strøm fra Artic. Vinden er næsten altid i nordøst og det denne vind der er med til at skulpterer landskabet med dets hvide klitter.

I lagunerne bag byen er der perfekte forhold til at udvinde salt, der sammen med solen og vinden skaber perfekte forhold til dette.

Er man på vej til stranden, så bør man checke Rua Gamboa, også kendt som bikinigaden, ud. På Gambpa findes der ikke mindre 200 butikker der sælger alt i bikinier, sandaler og saronger.

Den mest kendte strand er Praia do Forte med fortet São Mateus, fra 1620. Fra fortet er der en fantastisk udsigt over byen. Er man først på Praia do Forte, så er der ikke langt, til man kommer til de første klitter, og fortsætter man ud af stranden, kommer man til Praia do Foguete, hvor man finder mange private sommerhuse. Med strandens store bølger er denne perfekt til surfing og fiskeri.

Den næste strand er Praia Brava, eller "Den vilde strand" med store bølger og derfor meget populær blandt surfere ,og fortsætter man kommer man til Praia Peró, med dens spektakulære klitter og de mange kiosker, der sælger drinks og snacks.