Byen er beliggende kun få hundrede km fra Antofagasta og er i dag en af de største bjergbyer i Chile. Størstedelen af byens befolkning er beskæftiget med arbejdet i den store kobbermine, Chuquicamata.

Attraktioner værd at besøge:

Chuquicamata:
Verdens største åbne kobbermine. Den er 4000 meter lang, 2000 meter bred og godt 600 meter dyb. Herfra stammer da også ca. 47 % af hele Chiles kobberudvinding.

Chiu-Chiu:
Denne smukke by ligger ca. 2300 meter over havets overflade. Den er kendt for sin enkle arkitektur, der er en blanding mellem den oprindelige indianske kultur og den spanske indflydelse. Et tydeligt eksempel herpå er byens kirke fra 1611.

Caspana:
En tidligere spansk by, beliggende ca. 2900 meter over havets overflade. Bybilledet er præget af stenhuse med mudderbelagte tage, hvilket er med til at skabe denne bys helt specielle atmosfære. Størstedelen af byens indbyggere er beskæftiget med opdyrkning af blomster og grøntsager.

Lasana:
En by og et fort fra det 12. århundrede. Her finder man Chiles bedst bevarede ruiner fra Atacama kulturen. De smalle gader, der er omringet af ottekantede og runde huse bygget i sten, har stået forladte hen siden den spanske belejring.