Patagonien er den mest berømte region i Chile. Her er alt det dramatiske landskab, som man kan forvente ved verdens ultimativt sidste station til lands. Her forsvinder det sydamerikanske kontinent i en fænomenal eksplosion af øer, gletsjere, isbjerge og bjerge.

Chilensk Patagonien består af forskellige subregioner: Den nordlige Aisen region og Magallanes regionen. I Aisen ligger Laguna San Rafael nationalparken og Carretera Austral hovedvejen. Sidstnævnte er blevet en vigtig attraktion, da den giver adgang til et område, der stadig rummer muligheder for eventyr og opdagelser: Det nordlige Patagonien med store udstrækninger af kolde skove, nationalparker, gletsjere, enorme isbjerge, laguner, fjorde, floder og søer. Det er ideelt til aktiv turisme som fiskeri, trekking, hiking, kajakroning, rafting og beskuelse af flora og fauna på det allermest naturlige stadie.

Det sydlige Patagonien byder på den uforlignelige nationalpark, Torres del Paine. Isoleret fra det øvrige Chile af voldsomme storme og ufremkommelige bjerge er denne nationalpark blevet kronjuvelen i landets parksystem. I 1978 blev den erklæret for Biosfære reservat og verdensarv af Unesco, og parken er verdenskendt for dens trekking og hiking muligheder. Paine massivet udgør den centrale del af parken, og få steder på denne planet finder man så mange forskellige attraktioner samlet på så lille et område. Parken overgår alle forventninger og har ingen rivaler med dens væld af farver og forme og udsigter som overstiger enhver fantasi. I den absolut sydligste del af landet finder man endnu mere skønhed i de historiske steder som Magallan strædet, Beagle kanalen, Ildlandet og det mytiske Kap Horn.