Costa Rica
zdenek-machacek-XUFMiGkv-60-unsplash
Du er her:
  • Costa Rica

Rejser til Costa Rica


På en rejse til Costa Rica er det især de store naturoplevelser, der er i centrum. Selvom landet er et af de mindste i verden, så er det samtidig et af de lande med den største biodiversitet. I kan derfor opleve et enestående plante- og dyreliv i de frodige nationalparker og tropiske regnskov, store vulkaner, der tårner op i landskabet og ikke mindst fantastiske sandstrande langs kysten.

Costa Rica adskiller sig på flere punkter fra de øvrige mellemamerikanske lande. Costa Rica har siden borgerkrigen i 1948 været sparet for revolutioner. Militæret er desuden sparet væk for tilgengæld at tilgodese uddannelse. Økonomien er stabil, og landet er et af de rigeste i Mellemamerika. Det skyldes blandt andet den fantastiske natur, som tiltrækker rejsende, og som landet har været god til at beskytte.

Se vores forslag til individuelle rejser i Costa Rica eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Udvalgte rejseforslag i Costa Rica

Peresoso
Costa Rica - Den ultimative rundrejse
filip-mroz-zK049OFP4uI-unsplash
Familieeventyr i Costa Rica
sacha-verheij-X0rRYtJy0R8-unsplash
Det aktive Costa Rica
bruno-emmanuelle-4rvc6HWITpY-unsplash
Costa Rica for de unge & unge af sind
Cano-Island8-1796x2048
Barfodsluksus i Costa Rica
eelco-bohtlingk-x2Dwb97kQ9c-unsplash
Eksklusiv Costa Rica Golfrejse
Villaer ved Arenal vulkanen
Familieeventyr I Costa Rica med lejligheder & villaer
Den smukke quetzal er en fryd for øjet, Costa Rica
Stillehavskysten i Costa Rica & Panama
nat-fernandez-9EZGODr8dbE-unsplash
Panama & Costa Ricas Caribiske kyst
marwan-abdalah-L_0CcU5Bh5M-unsplash
Costa Rica & Nicaragua
sterlinglanier-lanier-WDBqiHt3tNo-unsplash (1)

Nationalparker i Costa Rica


Costa Rica er kun en anelse større end Danmark. Selvom landet ikke er så stort, er der dog afsat god plads til at beskytte plante- og dyreliv. Over en fjerdedel af Costa Rica er således nationalpark eller på anden måde beskyttet område. Nogle af de mest kendte nationalparker i Costa Rica er Arenal, som især er kendt for sine vulkaner, Tortuguero, som især er kendt for sine skilpadder og Manuel Antonio, hvor folk søger til for at få den helt perfekte blanding af kridhvide strande og enestående smuk regnskov.

Costa Rica

Kulturløse i anden række


Costa Rica skiller sig ud fra andre centralamerikanske lande ved ikke at have de samme tydelige spor til indianske civilisationer og kolonisering. Her er ingen gamle, spanske kolonibyer eller storslåede ruiner efter aztekere eller mayaer. Landets befolkning er mindre indiansk end sine naboer. Tico'erne er nærmest hvide, når man lige ser bort fra indbyggerne på den caribiske kyst. De er efterkommere efter de mange indvandrere fra Europa, der i dag udgør befolkningsgrundlaget. Tico'erne er venlige, ofte mere europæiske end latinamerikanske, overvejende borgerlige, veluddannede og fredselskende mennesker.

Grøn frø med røde øjne, Costa Rica

Den rige kyst


Costa Rica betyder den rige kyst, og det er ikke mindst kysten, der i dag vedvarende tiltrækker turister og hermed investeringer i landet. Både langs Costa Ricas stillehavskyst og Costa Ricas caribiske kyst er der rig mulighed for at finde kridhvide, palmefyldte sandstrande.Costa Rica er et fredeligt land, og størrelsen gør det overskueligt at rejse rundt her. Naturen er mangfoldig og dyrelivet overvældende. Det er den perfekte destination for naturelskere, der både vil opleve regnskovens dyreliv og aktiviteter samt nyde fantastiske strande.

Peresoso

Kør-selv i Costa Rica


Det er let at køre selv i Costa Rica, og med egen bil får man stor frihed til at køre og stoppe, som det passer en. Der åbner sig dermed et væld af muligheder. I regionen omkring hovedstaden San Jose er vejene gode. Kør selv i det uopdagede Costa Rica eller Kør selv til de unikke afkroge.

Billeder fra Costa Rica

Praktisk info

Transport

Bus

I San Jose kører der busser regelmæssigt fra centrum til de ydre San Jose bydele, som koster omkring 5 kr. pr. tur. Derudover er der gode busforbindelser til resten af landet. Dog er der ikke kun en terminal, så afgangsstedet er bestemt efter endestationen.

Busserne er tit meget fulde, da der sjældent bliver sagt nej til ekstra passagerer. Som et dyrere alternativ kan man tage shuttle busser, der er kendt som turistbusser.

Der er to typer busser i Costa Rica – Directo og Collectivo. Den første har få stop. Den anden har flere stop og er derfor langsommere.

 

Taxa

Det er sikkert og relativt billigt at tage taxa i Costa Rica. De er spredt over hele landet og er derfor en nem måde at komme frem og tilbage på. Det er dog vigtigt, at man tager de officielle taxaer og ikke pirat taxaer. Pirat taxaer er meget dyrere og har som oftest ikke den krævede forsikring. De officielle taxaer er røde, med gult lys på toppen og en gul trekant på siden. For at være ekstra sikker, så tjek om nummerpladen passer til provinsen, du befinder dig i, da taxaerne kun må samle op i deres egen provins. Derudover skal du sikre dig, at chaufføren tænder taxameteret, hvilket er lovkrav i Costa Rica.

Møder du orange taxaer, når du kommer ud af lufthavnen, så er disse specielle for lufthavnen og er derfor også sikre at tage med. Vær dog opmærksom på, at disse er dyrere end de normale røde.

 

Billeje

Kør-selv ferie er en super mulighed i Costa Rica. Det er dog vigtigt, at man får en bil, som passer til det terræn, man kører i. Forhør os endelig ift. Billeje!

Drikkepenge

Restauranter i Costa Rica opkræver automatisk 10% i drikkepenge på regningen. Derfor er det valgfrit, om man vil give yderligere drikkepenge. Dog anses det for høfligt, hvis man har fået en ekstra god service.

 

På hotellet er det normalt at give piccoloen ca. 600 colones (svarende til ca 6,5 kr.) pr. kuffert. Det er normalt at give rengøringen ca. det dobbelte pr. dag, og i baren giver man også ca. 600 colones pr. drink.

 

Når det kommer til transport, kommer størrelsen på drikkepengene an på længden på turen. Ved korte taxature er det normalt at runde op. Ved længere taxature er 600-3000 colones nok. Dog er 6000 mere passende ved heldagsture eller guidede ture til både chaufføren og guiden.

Valueta og kort

Colones er den officielle valuta i Costa Rica. Dog kan man ved lufthavns taxaer, restauranter og hoteller som oftest bruge amerikanske dollars, der ofte vil være nemmere at få fat i hjemmefra, hvis man vil have nogle med fra Danmark.

 

Visa kort kan bruges i hele landet, men nogle mindre steder har endnu ikke faciliteterne, så hav altid nogle colones på dig. Skal du køre på en betalingsvej eller handle i en lille lokal kiosk, så er kontanter ofte den eneste betalingsmulighed. Der er hæveautomater de fleste steder, så det er forholdsvis nemt at få fat i kontanter.

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/