Galapagos
jeremy-bishop-Gr-JzepWSuA-unsplash
Du er her:
  • Galapagos
Galapagos er som en zoologisk have - bare uden hegn

Rejser til Galapagos


"Solen har lige brudt horisonten. Skibets vuggen luller mig næsten i søvn igen, da jeg pludselig kommer i tanke om, hvor jeg befinder mig - Galapagos. Kun få meter borte inde på land boltrer søløverne sig glade i vandet i færd med deres første morgendukkert. Den blåfodede sule vågner og prikker til sin mage. Det er tid til at danse. Under figenkaktusens stikkende stamme løfter en sløv landleguan hovedet og kigger forventningsfuldt op på de modne frugter." Jesper Hannibal

På Galapagos er dyrelivet er helt uovertruffent og flere af de vilde dyr er endemiske for øerne. Her er leguaner, havskildpadder, søløver, farverige fisk, et væld af fugle og meget mere. Hvis man kan lide at snorkle og dykke er Galapagos også et oplagt rejsemål. Her kan man hoppe i vandet med søløverne, de mange forskellige slags fiske og tilmed hajer.

Tag bare børnene med til Galapagos. Det er så fantastisk, men når man i tilgift til sine egne oplevelser får lov til at opleve øerne og dyrelivet gennem øjnene af sine børn, så sker der noget helt fantastisk.

Vi synes at den bedste måde at opleve Galapagos øerne på er med et krydstogt. På et mindre skib kan man komme rundt til flere øer og dermed få et indtryk af det rige dyreliv og den forskelligartede natur, der gemmer sig på øerne.

I Stillehavet omkring ækvator, ca. 540 sømil fra det sydamerikanske kontinent, ligger Galapagos. De 13 større og 17 mindre øer samt 47 rev er omgivet af et maritimt reservat og kaldes et unikt ”levende museum og en udviklingsmontre”. Igangværende seismologisk aktivitet afspejler den proces, som for 3 millioner år siden dannede øerne. Galápagos-øerne ligger midt i tre oceaniske strømme og er en sand smeltedigel af maritime arter. Forskellige udviklingsprocesser har sammen med øens ekstreme isolering ført til udviklingen af et usædvanligt dyreliv.
Øerne blev opdaget i 1535, og de første mange år var de hjemsted for pirater, soldater, hvalfangere, pelsjægere, eventyrere og straffefanger. Et helt specielt besøg fik dog afgørende betydning for øernes historie. I 1835 besøgte Charles Darwin øerne ombord på H.M.S. Beagle. Som resultat af besøget, udviklede han teorien om evolutionen. Den ecuadorianske regering erklærede øerne for en nationalpark i 1959 samtidig med, at Darwin Institutionen blev grundlagt på øen. I dag er Galapagos den eneste større habitus, der er så godt som uberørt af menneskets indflydelse. Der lever der ca. 10.000 mennesker fordelt på 4 af øerne, Santa Cruz, San Cristobal, Floreana og Isabela. Et besøg på Galapagosøerne er en oplevelse, der ikke kan sammenlignes med andre i denne verden. Der er en mystisk aura, der fanger alle besøgende. Øernes afsideshed, de uberørte landskaber, den naturlige plantevækst, de tamme dyr og ikke mindst det dramatiske hav sikrer den rejsende et helt uforglemmeligt eventyr.

Udvalgte rejseforslag på Galapagos

GWT (48)
Galapagos til fods
Golden Galapagos Cruise - Endemic 8d/7n
Monserrat Galapagos Cruise 8 Dage
yacht-isabela-galapagos-islands-ecuador
Isabela II Galapagos Cruise 7 Dage
La Pinta set udefra
5 dages cruise på Galapagos - luksusbåd/La Pinta
Recurso-107-3
Fragata Galapagos Cruise 4 Dage
Billede af yacht set udefra
M.Y Grace Galapagos Cruise 8 Dage
8 Dages Cruise På Galapagos - Fragata
EcoGalaxy-exterior-02
Ecogalaxy Galapagos Katamarancruise 5 Dage
exterior-900x600-1
Galaxy Galapagos Cruise 8 Dage
Bonita Exterior 5
Bonita Galapagos Cruise 7 Dage
Dinning_Area_09
Bonita Galapagos Cruise 5 Dage
Bonita Exterior 2
Bonita 5 dage / 4 nætter - nordlig rute
5 Dages Cruise På Galapagos - Førsteklasses Båd / Galaxy
Alya luksus krydstogt på Galapagos
Alya Galapagos Cruise 6 Dage
6 Dages Cruise På Galapagos - Ecogalaxy
8 Dages Cruise På Galapagos - Førsteklasses Båd / Galaxy
4 Dages Cruise På Galapagos - Førsteklasses Båd / Galaxy
amy-perez-w55TgHidHoE-unsplash
Peru & Galapagos
amy-perez-w55TgHidHoE-unsplash
Peru & Galapagos

Billeder fra Galapagos

Nyhedsbrev

Over 4.000 andre holder sig opdateret om skræddersyede rejser her - Der er nyheder, tips og forslag til rejser. Det koster kun din e-mail. Du kan altid afmelde dig.

https://www.rejsegarantifonden.dk/
https://www.travelassoc.dk/