Guyanas kyststrækning har generelt været meget udsat for både tidevand og den øgede vandstand i havene, især fordi mange af byerne er beliggende op til et par meter under havoverfladen. Det gælder blandt andet hovedstaden Georgetown, som derfor er beskyttet af en mur, der er bygget langs kysten.

Byen gennemskæres af floder og kanaler, som hollænderne har anlagt, for at flodsletten kunne dyrkes med sukkerrør, og derefter voksede byen frem. Georgetowns bygninger er præget af en imponerende blanding mellem hollandsk og britisk arkitektur, og byens indbyggere er et miks af indianere, europæere, indere og andre sydamerikanere.

Selv om trafikkens virvar udgør næsten alle transportformer, dominerer minibusser og hestekærrer bybilledet. Derudover ser man ofte mænd cykle eller gå med små fuglebure, da manges store hobby, udover cricket, er at vædde om, hvilken fugl der først når det aftalte antal fuglepip.

I byens centrum kan man også finde flere grønne steder. Man kan blandt andet besøge nationalparken eller gå en tur i Botanisk Have. Derudover er der også anlagt flere cricketbaner, og man kan gå på fugleopdagelse for at opleve nogle af de omkring 200 fuglearter, som Georgetowns grønne oaser byder på.